Köstebek kim?

Failler, 24 Ocak'tan itibaren Falyalı'nın evi ve işyerlerini gözetlemeye başladı. Keşif ve gözetleme faaliyeti 14 gün boyunca sürdü. Bu keşifler sırasında Falyalı'nın iki ayrı yolu kullandığı tespit edildi ve geçebileceği iki ayrı yola iki ayrı pusu atıldı. Falyalı, hangi yoldan geçerse geçsin saldırının hedefi olacaktı.

HABER MERKEZİ

Cinayetin işlendiği gün Halil Falyalı’nın zırhlı araca değil de sıradan bir koruma aracına bindiğini içeriden birilerinin suikasti düzenleyen çeteye bildirdiği düşünülüyor.

İndependent Türkçe’den Cihat Arpacık’lının polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ise Falyalı suikastinin kusursuz şekilde gerçekleşmesi için iki hafta boyunca keşif yapıldı. Habere göre soruşturma kapsamında bazı bilgilere ulaşıldı:
Saldırıda Kalaşnikoflar kullanıldı, 3 ayrı noktaya yerleşen tetikçiler buralardan Falyalı’nın bulunduğu araca ateş açtı. Saldırıda kalaşnikofların dışında henüz tespit edilmeyen bir silah kullanıldı. Failler, 24 Ocak’tan itibaren Falyalı’nın evi ve işyerlerini gözetlemeye başladı. Keşif ve gözetleme faaliyeti 14 gün boyunca sürdü. Bu keşifler sırasında Falyalı’nın iki ayrı yolu kullandığı tespit edildi ve geçebileceği iki ayrı yola iki ayrı pusu atıldı. Falyalı, hangi yoldan geçerse geçsin saldırının hedefi olacaktı. Kıbrıs’ta gözaltına alınan bir kişinin saldırıda kullanılan aracı kiraladığı iddia ediliyor. İfade edilenlere göre bu şahıs suikastın yapıldığı bölgede 40 dakika ila 1 saat arasında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi