UBP hükümet kurma çalışmalarına başladı

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde bugün YDP ve DP, yarın HP ve Cuma günü de CTP ile görüşecek.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığındaki UBP heyeti, hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde ilk ziyaretini Yeniden Doğuş Partisi’ne (YDP) yaptı. Görüşmenin ardından konuşan Sucuoğlu, YDP ile ilk görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini belirterek, önümüzdeki hafta hükümeti kurmayı hedeflediklerini söyledi.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, YDP’den sonra Demokrat Parti (DP) ile görüştü. Sucuoğlu, DP ile görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini, Cuma veya Cumartesi tekrardan görüşeceklerini söyledi. Sucuoğlu, “Hedef, 5 yıllık istikrarlı bir hükümettir” dedi.

Toplantının samimi geçtiğine dair Sucuoğlu’yla aynı fikirde olduğunu belirten Ataoğlu, birbirlerine sundukları çalışmaların örtüşür durumda olduğunu söyledi.

Ataoğlu, amaçlarının vatandaşların beklentilerine cevap verebilme, seçim manifestolarında sunulan plan ve projeleri hayata geçirebilme ve uzun boylu hükümetlerin oluşması olduğunu belirtti ve Başkan Sucuoğlu başta olmak üzere tüm heyete teşekkürlerini iletti.

UBP’den elde edilen bilgiye göre, Sucuoğlu yarın saat 15.00’te HP’yi, Cuma günü saat 10.00’da CTP’yi ziyaret edecek.

Meclis’te UBP’nin 24, CTP’nin 18, DP ve HP’nin 3’er, YDP’nin ise 2 sandalyesi var.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi