Meteroloji sarı alarm verdi

Güneydeki Kıbrıs Meteroloji ofisi, Salı gecesi ve Çarşamba için şiddetli gök gürültülü sağanak yağış ve yağmur uyarısı için sarı alarm verdi.

Güneydeki Kıbrıs Meteroloji ofisi, Salı gecesi ve Çarşamba için şiddetli gök gürültülü sağanak yağış ve yağmur uyarısı için sarı alarm verdi.

Uyarı Salı akşamı saat 22.00’den Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar geçerlidir.

Meteoroloji Ofisi, “İzole şiddetli gök gürültülü sağanak yağışların başlangıçta batı kesimini ve yavaş yavaş adanın geri kalanını etkilemesi bekleniyor” dedi.

Ve ekledi: “Yağmur oranlarının saatte 35 ila 50 milimetre arasında değişmesi bekleniyor.”

Meteoroloji Ofisi Salı günü erken saatlerde yaptığı hava tahmininde, akşam saatlerinden itibaren, ağırlıklı olarak kuzeybatıda ve öğleden sonra dağlarda münferit sağanak yağışlarla birlikte barometrik bir düşüşün adayı etkileyeceğini söyledi.

Salı gecesi, başlangıçta batıdan ve yavaş yavaş adanın geri kalanından olmak üzere, yerel yağmur ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı, genel olarak bulutlu olacak. Yüksek dağlarda kar veya sulu kar bekleniyor.

Çarşamba günü çoğunlukla bulutlu, yerel yağmur ve münferit gök gürültülü sağanak yağışlar ve Troodos’un yüksek zirvelerinde kar yağışı olacak. Sıcaklıklar iç kesimlerde ve kıyılarda 12C’ye, dağlarda ise 2C’ye kadar çıkacak.

Perşembe, parçalı bulutlu ve aralıklı yağmur ihtimaliyle başlayacak. Troodos’un yüksek zirvelerinde kar veya sulu kar yağışı mümkündür. Yavaş yavaş, hava esas olarak güzelleşecek ve sıcaklıklar yükselecek.

Cuma ve Cumartesi, sıcaklıklar mevsimsel ortalamaya yaklaşmak için daha da yükselirken, genel olarak iyi olacak.

Kaynak Cyprus Mail

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi