Afganistan’dan çarpıcı görüntüler (Videolu)

ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararının ardından Taliban yönetimi ele geçirdi. Ülkenin başkanı ABD uçağı ile kaçtı. Afgan halkının umutsuz kaçışı ise dünyanın gündemine oturdu. Biden'a öfke büyük.

HABER MERKEZİ

ABD askeri kargo uçağında görülen 640 kişi Taliban’dan kaçmak için Afganistan’ı terk etti. Taliban güçlerinin başkentin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Kabil’den kaçmak için umutsuz girişimde bulunan yüzlerce insan bir ABD uçağına tıkıldı.

ABD savunma ve güvenlik haber sitesi Defence One tarafından elde edilen fotoğraf, şimdiye kadar böyle bir uçakta taşınan en yüksek insan sayısını gösteriyor.

ABD savunma yetkilileri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yolcuların Pazar günü Kabil’den Katar’a güvenli bir şekilde tahliye edildiğini bildirdi.

Defence One, uçuşun bu kadar büyük bir yükü taşımayı amaçlamadığını ancak panikleyen bazı Afganların kendilerini C-17’nin yarı açık rampasına çektiklerini bildirdi. Amerika Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, ABD askerlerinin Amerikalılar ve uygun Afganlar tahliye edilene kadar kalacağını söyledi.

UÇAĞA SARILIP KAÇMAK İSTEDİLER: 3 KİŞİ ÖLDÜ
Diğer birçok Afgan’ın çaresizliği dün Kabil havaalanında insanların askeri uçak hareket halindeyken kanatlarına sarılarak kaçmaya çalıştıklarındaki görüntülerde ortaya çıktı. Uçağa çıkan üç kişi uçak havalandıktan kısa süre sonra düşerek can verdi. Video görüntüleri, yüzlerce kişinin uçak pistte ilerlerken yanında koştuğunu gösterdi.

ABD ordusunun kontrolü altındaki havaalanı, İslamcı grubun ülkenin kara sınırlarının kontrolünü ele geçirmesinden sonra ülkeden tek çıkış yolu. ABD güçleri, kaosu ve kalabalığı kontrol altına almak için dün havaalanını kapatmak zorunda kaldı. ABD’li bir general, havalimanının bu sabahın erken saatlerinde yeniden açıldığını ve ABD personelinin artık hava trafik kontrolünden sorumlu olduğunu belirtti.

Havaalanındaki o görüntüler:

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****