Sol Hareket’ten Adalı yürüyüşü

Sol Hareket, ‘Hepimiz Adalı’yız, Adalet için yürüyoruz’ diyerek, 6 Temmuz’da Kutlu Adalı cinayetinin aydınlatılması için eylem yapıyor.

Sol Hareket, gazeteci Kutlu Adalı cinayetinin faillerinin bulunması talebiyle, cinayetin yıldönümü 6 Temmuz’da yürüyüş düzenleyecek.

Sol Hareket yaptığı açıklamaya göre yürüyüş, Adalı cinayetinin faillerinin tutuklanarak cezalandırılması talebini yükseltmek için 6 Temmuz’da saat 19.00’da Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde (Kızılbaş Kilisesi) önünden başlayacak.

Cinayetle ilgili son dönemde ortaya atılan iddiaların, etkin bir soruşturma ve faillerin bulunmasını kaçınılmaz kıldığı belirtilen açıklamada, “Ancak ne yazık 1996’da olduğu gibi bu cinayet ile ilgili dosya yine kapatılmak, konu unutturulmak istenmektedir” denildi.

Sol Hareket sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklama şöyle:

“Aydın ve gazeteci Kutlu Adalı 6 Temmuz 1996 tarihinde hunharca katledildi. Failleri malum olan bu siyasi cinayet ile ilgili son dönem de yaşanan itiraflar etkin bir soruşturma ve faillerin tutuklanarak cezalandırılmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Ancak ne yazık 1996’da olduğu gibi bu cinayet ile ilgili dosya yine kapatılmak, konu unutturulmak istenmektedir. Adalı cinayetinin faillerinin tutuklanarak cezalandırılması ve adaletin sağlanması talebini yükseltmek için Kutlu Adalı maskeleri ile önce cinayetin gerçekleştiği Kızılbaş Mahallesine ardından TC büyükelçiliğine yürüyoruz.
#HepimizAdalıyızAdaletİçinYürüyoruz”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi