Akansoy: Adalı cinayeti soruşturmasını engelleyen her kim ise bu cinayetin suç ortağıdır

Asım Akansoy yaptığı açıklamada, Kutlu Adalı cinayetinin soruşturulmasını ayak oyunları ile engelleyen "her kim ise", bu cinayetin suç ortağı olduğunu söyledi.

CTP milletvekili Asım Akansoy yaptığı açıklamada, Meclis’te oy birliği ile Meclis Araştırma Komitesi kurulması kararının üzerinden tam bir ay geçmiş olduğunu hatırlattı.

Kutlu Adalı cinayetinin “yeniden” unutturulmaya çalışıldığını belirten Akansoy, dosyanın raftan indirilmek istenmediğini, komite üye sayısı ile oynanarak konunun soğutulmaya çalışıldığını söyledi.

Akansoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Meclis Araştırma Komitesi kurulmasını ayak oyunları ile engelleyenler ile Polis Soruşturmasının açılması ya da ileriye götürülmesini önleyenler “her kim ise”, onlar bu cinayetin suç ortağıdırlar.” İfadelerini kullandı.

Kendi kendini yönetmek isteyen her bir Kıbrıslı Türk’ü, bu cinayetin aydınlatılması için bir adım atmaya ve ses vermeye çağıran CTP milletvekili Asım Akansoy, bu adımın çocuklarımızın gözlerine vicdanımız sızlamadan, utanmadan bakabilmek için hayati düzeyde önemli olduğunu belirtti.

Akansoy’un açıklaması şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi