Anastasiadis: Genel Sekreter gerekli görürse Tatar ile görüşmeye hazırım

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, bugün sabah 9.30’da BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute ile yaptığı görüşmede BM Genel Sekreteri'nin gerekli görmesi halinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, bugün sabah 9.30’da BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute ile bir araya geldi.

Kıbrıs Başkanlık Sarayı’nda yapılan toplantıya Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Rum Müzakereci Andreas Mavroyiannis, Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Diplomatik ofisi Başkan Kyriacos Kouros, ve Hükümet Sözcüsü Kyriacos Koushos katıldı.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades’in BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Kousios, Cumhurbaşkanı Anastasiades’in, Bayan Lute’e Kıbrıs soruna BM kararları ve BM Genel Sekreteri’nin talimatları çerçevesinde adil, işlevsel ve çalışabilir bir çözüm bulunması amacıyla özlü müzakerelere ve yeni bir gayri resmi toplantıya katılmaya hazır olduğunu yinelediğini söyledi.

Kousios, Anastasiades’in ayrıca BM Genel Sekreteri’nin gerekli görmesi durumunda, Ersin Tatar ile görüşmeye de hazır olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Kıbrıs’ta temaslarda bulunmakta olan Lute’un, salı sabahı Kıbrıs Başkanlık Sarayında Rum Lider Anastasiades ile yaptığı görüşmenin ardından yazılı açıklamada bulunan Rum Sözcü, Rum Liderin, Lute ile yaptığı görüşme sırasında, BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği mektupta ifade edilen ve 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen gayri resmi konferans sırasında sunduğu Güven Artırıcı Önlemler hakkında da Lute’u bilgilendirdiğini söyledi.

Sözcü, Anastasiadis’in Brüksel’de yapılacak AB Zirvesi çerçevesinde cuma günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacağı görüşmeyi anımsatarak görüşmenin, Kıbrıs sorununun tüm boyutları ve Kıbrıs Rum tarafının tutumuna odaklanacağını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi