Mehmet Ağar Marina’daki görevinden alındı

Yalıkavak Marina'daki yönetim kurulu başkanlığı görevine son verildiği iddia edilen Mehmet Ağar ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Bu olaylar başladığı anda, ayrılmak istediğimi ifade etmiştim" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in suçlamalarıyla karşı karşıya olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Bodrum Yalıkavak Marina’daki yönetim kurulu başkanlığı görevine son verildiği iddia edildi. İddialarla ilgili ANKA haber ajansının sorularını yanıtlayan Ağar, görevden alınıp alınmadığı sorusuna net bir yanıt vermedi.

“Bu olaylar başladığı anda ayrılmak istediğimi ifade etmiştim. Ameliyat olunca biraz beklemişler anlaşılan” diyen Ağar, sözlerini “Zor bir ameliyat geçirdim, sağlığımı düşünüyorum. Yönetim Kurulu ne yaptı bilmiyorum, zaten ayrılmak niyetindeydim. Ameliyat olduktan sonra İstanbul’daki evimde dinlenmeye çekildim. Benim Bodrum’da ne işim var? Hastaneden yeni çıktım evdeyim” diye sürdürdü.

Ağar, “Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana. Bugüne kadar bekletmişlerdir. Ama konular çıktığı anda ‘herkes rahatlasın’ diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 10-15 gün evvel önce beyan etmiştim, ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de yok” ifadelerini kullandı.

Marinadan yapılan açıklamada da Ağar’a ilişkin iddialar doğrulandı. Açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Ağar, 17.05.2021 tarihi itibariyle görevinden ayrılma isteğini yazılı olarak tarafımıza bildirmiş, ancak Sayın Ağar’ın sağlık sorunları nedeniyle gerekli işlemlerin yapılması ertelenmiştir. Bu vesileyle Sayın Mehmet Ağar’ın şirketimizdeki görevinin sona erdiği bilgisini kamuoyu ile paylaşır, bu zamana kadar verdiği katkı ve hizmetler için kendisine teşekkür ederiz” denildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi