Rogers hatırlattı: Adalı dosyasının yeniden açılması için Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurumuz var

HP Milletvekili Jale Refik Rogers aydınlanamayan Kutlu Adalı cinayetinde yeni itiraflar, görgü tanıkları olduğu nedeniyle dosyanın yeniden açılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

HP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, katıldığı bir TV programında Kutlu Adalı cinayetinde ortaya çıkan yeni iddialarla birlikte soruşturma dosyasının yeniden açılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Jale Refik Rogers, “Devlet ciddiyetine de yakışan budur” dedi.

Adaletin test edilmesi açısından da bu durumda atılacak adımların bir gösterge olduğuna işaret eden Rogers, Halkın Partisi olarak dosyanın yeniden açılması için bir adım atarak Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını hatırlattı.

“POLİSİN, MECLİSİN VE BAŞSAVCILIK’IN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞINA İNANMAMIZ ÖNEMLİDİR”

Rogers, “Ülkemizde her konuyla ilgili ‘Nasıl olsa sonuçlanmaz’ deyip topluma umutsuzluğa itmek yapacağımız en kötü şeydir. Başarmanın ilk adımı aslında inanmaktır. Toplum olarak bu ülkede bir şeylerin değişebileceğine, hukuk devleti olduğumuza, yasaların doğru uygulanacağına, polisin, meclisin ve Başsavcılık’ın üzerine düşen görevi yapacağına inanmamız çok önemlidir. Umudu da bu şekilde tesis edebileceğimize inanıyorum. Ne kadar birlik olup konuların üzerine gidersek o kadar sonuç alırız. Bizler de siyasi erk olarak ağırlığımızı koymalıyız” ifadelerini kullandı.

HP’li vekil, Meclis’te kurulan komitenin, olayın üzerinde baskı unsuru oluşturmak açısından da önemli olduğuna inandıklarını belirtti.

(DOĞ/ŞEB)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi