Kutlu Adalı Vakfı: Gerçekler eski ama itiraflar yeni, suçlular hesap vermeli

Kutlu Adalı cinayeti hakkında ‘itiraf’ nitelikli yeni iddiaların ortaya atılması ve cinayetin araştırılması için Meclis Araştırma Komitesi kurulmasının ardından Kutlu Adalı Vakfı'ndan yeni bir açıklama yapıldı.

Kutlu Adalı Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Yüreğimizdeki sızıyı bir nebze de olsa hafifletecek şey, bu kez etkin ve gerçek bir soruşturma yürütülmesi ve cinayeti planlayıp gerçekleştiren herkesin ortaya çıkartılarak hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasıdır” denildi.

Vakıf’tan yapılan açıklamada, bugün için ortada yeni bir durumun olduğu belirtilerek, “Gerçekler eskidir ama itiraflar yenidir” denildi.

Şu andan itibaren Adali ailesinin yüreğindeki sızıyı bir nebze de olsa hafifletecek şeyin, bu kez etkin ve gerçek bir soruşturma yürütülmesi ve cinayeti planlayıp gerçekleştiren herkesin ortaya çıkartılarak hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanması olduğu vurgulandıç

Vakıftan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Adalı ailesi olarak 25 yıldır her geçen gün büyüyen bir acıyla yaşıyoruz. Hayatını toplumsal mücadeleye adayan babamızı, canımızı kaybetmiş olmak yüreğimizde onulmaz bir yara açtı. Ama aradan geçen bunca zamana ve her türlü girişimimize rağmen onu katledenlerden bir türlü hesap sorulmaması yaramızı daha da kanattı, acımızı büyüttü.

Kutlu Adalı cinayetinin etkin bir şekilde soruşturulmadığı hukuki olarak karara da bağlanmış açık bir gerçektir. Nitekim son günlerde, o dönemde meselenin soruşturulmaması yönünde telkinler aldıklarını açıklayan zamanın yetkilileri bu gerçeği teyit etmiş olmaktadırlar.

Bugün için ortada yeni bir durum vardır. Gerçekler eskidir ama itiraflar yenidir. Şu andan itibaren aile olarak bizlerin yüreğindeki sızıyı bir nebze de olsa hafifletecek şey, bu kez etkin ve gerçek bir soruşturma yürütülmesi ve cinayeti planlayıp gerçekleştiren herkesin ortaya çıkartılarak hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasıdır. Bunun için hem KKTC’deki hem de Türkiye’deki ilgili tüm mercilere görevlerini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Kutlu Adalı’mızı ne bize ne toplumumuza geri verebilirsiniz ama aile ve toplum vicdanında kanayan yarayı hafifletebilirsiniz.”

Kaynak: Kıbrıs Postası

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi