Peker’in iddialarının araştırılması için önerilen komisyon AKP-MHP oyları ile reddedildi

HDP'nin, Sedat Peker’in ortaya attığı iddiaların araştırılması için Meclis'e verdiği önerge AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na sunulan organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için Araştırma Komisyonu kurulması önergesi AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

HDP: İÇİŞLERİ BAKANI İÇİN NEDEN ‘DÖNÜŞ BİLETİM’ DEMESİ ARAŞTIRILMALI
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “90’lı yıllarda ve 2015 sonrasında aktif olan organize suç örgütü tarafından sosyal medyada ortaya atılan iddialar var. Bu iddialarda bazı eski kamu görevlileri, kamuoyunda bilinen bazı şahısların bu suçlara karıştığı iddiaları var. Cinayet, kişi kaçırma, rüşvet gibi. HDP olarak bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz” dedi.

90’lı yıllarda Kürt iş insanlarının öldürülmesi, Musa Anter cinayetinden Savaş Buldan cinayetine, birçok operasyonun açığa çıkması açısından bu araştırmanın önemli olduğunu söyleyen Kenanoğlu, “Suç örgütü liderinin Cumhur İttifakı ile mitingler yapmasını kimin istediğini ve yol verdiğini araştırmak için önemlidir bu komisyon. Suç örgütü elebaşının, İçişleri Bakanı için neden ‘dönüş biletim’ demesinin araştırılması için önemlidir.” İfadelerini kullandı.

CHP: VESAYET ALTINDA BİR MECLİS İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Önerge üzerine söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de yurttaşların temiz siyaset, temiz devlet ve temiz bir toplum görmek istediğini söyledi. Erkek, şöyle devam etti: “Toplum güçlü bir Meclis görmek istiyor. Ama geldiğimiz noktada görevini yapamayan, vesayet altında bir Meclis ile karşı karşıyayız. Meclis’in en temel görevi yürütmeyi denetlemektir, sorgulamaktır, araştırmaktır. Toplum anca bu şekilde güven duyar sisteme. Suç oranları artıyor. Memleketimiz uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiştir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Mafya liderleri il il gezip sizin döneminizde mitingler yaptılar. Siyasi parti genel başkanlarını ölümle tehdit ettiler. Siyasi destek olmadan suç liderleri bunu gerçekleştirebilirler mi? Bu tablonun sorumlusu kim? Niçin oldu bunlar? Siz mafya ile yürüdüğünüz için oldu. Lütfen mafya koalisyonuna son verin.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi