Erhan Arıklı, Kutlu Adalı’yı ölümünden önce neden tehdit etti?

O dönem merkezi Türkiye’de olan Milliyetçi Düşünce Derneği’nin genel başkanı olan şimdiki Başbakan Yardımcısı, YDP milletvekili Erhan Arıklı’nın, Kutlu Adalı'ya imzalı tehdit içerikli bir mektup gönderdiği belirtiliyor.

Kutlu Adalı’nın katledilmesinin ardından 12 Eylül 1997’de AİHM’e başvuran eşinin açtığı davanın sonuç raporunda, o dönem merkezi Türkiye’de olan Milliyetçi Düşünce Derneği’nin genel başkanı olan şimdiki Başbakan Yardımcısı, YDP milletvekili Erhan Arıklı’nın, Kutlu Adalı’ya imzalı tehdit içerikli bir mektup gönderdiği belirtiliyor.

Kararda ayrıca, “Arıklı’nın aynı zamanda Hükümet yanlısı Birlik Gazetesi’nde yayınlanan, sol kanata dahil kişilerin, belediye yetkilileri tarafından başıboş köpekler gibi vurulmaları gerektiğine dair “Kızıl Hastalık” başlıklı bir makalesi bulunmaktadır.” bilgisi yer alıyor.

Karar metninde, “Milliyet Gazetesi ile yapmış olduğu röportajında başvuran, “Kızıl Hastalık” adlı makalede Arıklı’nın, eşinin bir köpekmiş gibi öldürülmesi gerektiğini yazdığını belirtmiştir. Her halükarda başvuran makaleyi bu şekilde yorumlamıştır.” ifadeleri de yer alıyor.

Bilindiği gibi Erhan Arıklı’nın 1996’daki sınır eylemlerini kendilerinin düzenledikleri yönünde beyanatı vardı. Arıklı ayrıca Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun öldürülmesiyle sonuçlanan sınır olaylarının da sorumlusu olarak arandı. 2012’de tutuklu olduğu Kırgızistan’dan dönerek KKTC’ye yerleşti. Son seçimlerde de Yeniden Doğuş Partisi’nden milletvekili olarak 2018’de Meclis’e girdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi