İsrail’den 7 Ekim uyarısı: Dünya genelinde İsraillilere ve Yahudilere saldırı riski arttı

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, 7 Ekim saldırılarının üçüncü yıldönümü öncesinde dünya genelindeki İsrailliler ve Yahudiler için güvenlik uyarısı yayımladı. Yurt dışındaki İsraillilerden kalabalık alanlardan ve gösterilerden uzak durmaları istendi.

Bugün Kıbrıs

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, 7 Ekim saldırılarının üçüncü yıldönümü nedeniyle dünya genelindeki İsrailliler ve Yahudilere yönelik saldırı riskinin arttığını açıkladı.

RIK’in haberine göre Konsey, özellikle 7 Ekim günü saldırı, gösteri ve şiddet olayları riskinin yükseldiğine dikkat çekti. Açıklamada İran tarafından yönlendirildiği öne sürülen örgütler, Hamas ve cihatçı unsurların bu tarihi sembolik bir dönüm noktası olarak gördüğü belirtildi.

YURT DIŞINDAKİ İSRAİLLİLERE UYARI
İsrail makamları, yurt dışında bulunan İsraillilere kalabalık alanlardan ve gösterilerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz ise yaptığı açıklamada, ordu ve güvenlik birimlerine 7 Ekim saldırılarına katılan kişilerin peşine düşülmesi yönünde talimat verdiğini söyledi. Katz, İsrail’e giren yaklaşık 6 bin kişiden 4 bininin öldürüldüğünü ileri sürdü.

RIK haberi, İsrail makamlarının açıklamalarına dayanıyor; saldırı riskiyle ilgili değerlendirme de bu resmi uyarının aktarımı niteliğinde.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi