Evrensel Çocuk Hakları Derneği’nden eylem çağrısı: “Her çocuğun hesabını verene kadar peşinizdeyiz”

Evrensel Çocuk Hakları Derneği, ihmaller sonucu yaşanan bebek ölümlerine tepki göstererek tüm kamuoyunu ve sivil toplum örgütlerini ortak eylem yapmaya çağırdı: "Çökmüş sistemin kurbanları bebekler olmamalı."

Bugün Kıbrıs

Evrensel Çocuk Hakları Derneği, yaşanan ihmaller sonucu hayatını kaybeden bebeklerle ilgili bir açıklama yaptı. Dernek, yapılan hataların ve ihmallerin ne telafisi ne de özrü olduğuna dikkat çekerek, “Acı ve endişe içinde olan ailelerin halini düşünmek bile çok ağır” ifadelerini kullandı. Açıklamada, bu tür trajik olayların her açıdan soruşturulması, her adımın objektif şekilde ele alınması ve gerekenin yapılmasının elzem ve ivedi olduğu vurgulandı.

Dernek, hükümetin koltuk sevdası ve ihmaller zincirinin sonunda bebek ölümlerine yol açtığını belirterek, “Çökmüş sistemin kurbanları bebekler olmamalı” dedi. Yetkililerin ihmaller sonrası kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmadığını ifade eden Evrensel Çocuk Hakları Derneği, “Sessizce köşelerinde bekleyenlere sesleniyoruz; yakanızdan düşmeyeceğiz! Her bebeğin, her çocuğun hesabını verene kadar peşinizdeyiz” dedi.

Evrensel Çocuk Hakları Derneği, açıklamasının sonunda tüm kamuoyunu ve sivil toplum örgütlerini ortak eylem yapmaya davet ederek, dayanışma çağrısında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****