Erhürman: “Halk hepimize iyi gelecek!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 11 gün süren tartışmalar ve farklı adaylar etrafında dönen seçim sürecinin ardından, halkın sesine kulak vermenin tüm taraflar için iyileştirici olacağını ifade etti.

Bugün Kıbrıs

Başkanlık seçimi için toplanan Meclis Genel Kurulu’na verilen ikinci ara tamamlandı. Toplantı ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman’ın konuşmasıyla başladı. Genel Kurul’da Erhürman’ın konuşmasından ardından beşinci tur oylamaya geçildi.

Erhürman, yaptığı konuşmada, siyasi sürecin tıkanmış olduğunu belirterek, halkın iradesine başvurmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Erhürman, konuşmasında, 11 gün süren ve farklı adayların denendiği başkanlık seçim sürecinin, hükümetin mevcut durumunu gözler önüne serdiğini söyledi. “29 milletvekili ile temsil edilen bir hükümet var karşımızda. 11 gün boyunca farklı adaylar denendi; Zorlu Bey, Kutlu Bey ve sonrasında Ziya Bey. 11 gün boyunca 14 turda dört farklı isimle karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEKİLDE ÜLKE YÖNETİLEMEZ”
Erhürman, Meclis’te devam eden sürecin ülke yönetimi açısından sürdürülebilir olmadığını belirtti ve ekledi: “Bugün, bu turda nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın, bu sorunun bitmesi mümkün değil. Hem bizler, hem kamuoyu, hem de medya bunun farkında.” Erhürman, ülkede ve bölgede yaşanan ağır koşullara dikkat çekerek, mevcut yapının bu zorluklar karşısında yeterli olmadığını ifade etti.

“AKLIN YOLU HALKTIR”
Erhürman, halkın iradesine başvurulmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizerek, “Aklın yolu birdir. Halkın iradesine gitmek ve oradan çıkacak sonuca saygı göstermek en doğru yoldur. Halkın vereceği mesaj sadece partilere değil, partilerin içindeki kişilere de yöneliktir. Bu mesaj alınmalı ve yeni, temiz bir sayfa açılmalıdır” dedi.

Konuşmasında seçim sürecinin şeffaf olmamasını ve Meclis içindeki pazarlıkların kamuoyu tarafından tartışılmak zorunda kalındığını belirten Erhürman, “Meclis, kapalı oylamalarla değil, şeffaflıkla yürütülmeli. Bu süreçte yaşananlar, halkın gözünden kaçmıyor. Bu koşullarda ülkeyi yönetme iddiası sürdürülemez” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanlık için beşinci tur oylama ile devam ediyor. Canlı izlemek için:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****