Sözcüden New York’taki yemekle ilgili açıklama: Müzakereler yeniden başlayabilir

Güneyin Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, bu akşam Kıbrıslı liderler ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının, müzakerelerin yeniden başlaması olasılığını araştırmayı hedeflediğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Kıbrıslı liderlerin bu akşam BM Genel Sekreteri Antonio Guterres himayesinde gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Hükümet Sözcüsü’nün yazılı açıklamasına göre, toplantının amacı, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının belirlediği çerçevede müzakerelerin yeniden başlaması olasılığını araştırmak” olarak bildirildi.

Kathimerini’de yer alan habere göre, sözcü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler çerçevesiyle uyumlu, yapıcı ve verimli bir tartışmanın gerçekleştirilmesi amacıyla samimi bir siyasi iradeyle bu toplantıya katılmaktadır. Bu tartışmanın, müzakerelerin yeniden başlaması için bir başlangıç noktası oluşturması hedeflenmektedir.”

Ortak toplantının ardından Hristodulidis, gazetecilere açıklama yapacağı da belirtildi.

Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’e güneyin Dışişleri Bakanı Dr. Konstantinos Kombos, Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Kıbrıslı Rum Müzakereci Menelaos Menelau ve Cumhurbaşkanlığı Diplomatik Ofisi Direktörü Doros Venezis eşlik ediyor.

Toplantının ardından Hristodulidis, Avrupa Konseyi toplantıları için bu akşam Brüksel’e hareket edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****