Erhürman güneyde de tartışılan ‘statükoya dönüş yok’ maddesine açıklık getirdi: “ÖN ŞART DEĞİL, BM’NİN SÖZLERİ”

New York temaslarını değerlendiren Erhürman, müzakerelerin başlaması için dört maddelik önerilerinin BM raporlarında yer aldığını, KKTC’nin tanınması ya da iki devletlilikten bahsetmediğini belirtti.

Bugün Kıbrıs

BM SÖZÜNÜ TUTMALI
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP’nin müzakerelerin başlaması adına sunduğu dört maddelik önerisi için “Bunlar ön şart değil. Birleşmiş Milletler’in sözleridir. BM sözlerine sahip çıkmalıdır” dedi. Erhürman, “Müzakereler Rum liderliğinin ayak sürmesiyle çökerse, statükoya geri dönülmeyecek, bu da Annan Planı’ndan beri söylenen bir gerçektir” dedi.

SONUÇ ODAKLI OLMALI
New York’taki temaslarının temel amacının Kıbrıs sorunundaki durumu dünya kamuoyuna aktarmak ve yaratılan boşluğu doldurmak olduğunu ifade eden Erhürman, CTP’nin iki toplumlu, iki bölgeli ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon tezinin altını çizdi. Erhürman, Kıbrıs sorununda konuşulmadık bir şeyin kalmadığını, yeni bir müzakere sürecinin sonuç odaklı olması gerektiğini vurguladı.

HRİSTODULİDİS’İN İKİLEMİ
Erhürman, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in uluslararası kamuoyunda çözüm yanlısı bir imaj yarattığını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Erhürman, müzakerelerin çöktüğü Crans Montana’yı hatırlatarak, “Eğer Hristodulidis gerçekten bıraktığı yerden devam etmek istiyorsa, neden o noktada bırakmıştı? Bunun cevabını vermeli” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****