Akansoy: “Gün savaşa ve emperyalizme karşı barış için direnme günüdür!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ortadoğu’daki savaş ve şiddet ortamının insanlık değerlerini hiçe saydığını belirterek, “Bugün yangının yayılma olasılığını asla unutmadan taraf olma, tavır alma günüdür” dedi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ortadoğu’daki gelişmeler ve İsrail’in Filistin’e yönelik sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, savaşın bölgesel bir katliama dönüştüğünü ve tüm insanlık değerlerinin yok sayıldığını ifade etti. Akansoy, savaş ve şiddet ortamına karşı güçlü bir duruş sergilemenin önemine vurgu yaptı.

Asım Akansoy açıklamasında, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiğini ve bölgenin hızla daha büyük bir savaşın eşiğine sürüklendiğini belirtti. Akansoy, bir yanda Hizbullah diğer yanda İsrail Başbakanı Netanyahu’nun savaşma kararlılığında olduğunu ifade ederek, her iki tarafın da insanlık değerlerini hiçe saydığını ve Ortadoğu’da büyük bir felaketi tetiklediğini dile getirdi.

“ORTADOĞU’DA BÖLGESEL SAVAŞA DOĞRU EVRİLİYORUZ”
Açıklamasında, “İsrail’in Filistin katliamı, Ortadoğu’da bölgesel bir savaşa doğru evriliyor. Bir yanda Hizbullah, diğer yanda Netanyahu, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek için, tüm insanlık değerlerini yerle bir ederek savaşma kararlılığında” ifadelerini kullanan Akansoy, katliamlar ve işgallerin izlenip yorumlandığı bir ortamda, asıl gerçeğin gözden kaçırıldığını belirtti. Akansoy şöyle devam etti:

“İnsanların katledilişi, ülkelerin işgali, normalleştirilerek birer film gibi haber kanallarında önümüzden geçip gidiyor. Yorumlar, yorumlar.

Oysa tek bir gerçek var o da her bir insanın, halkın yaşam hakkı ve kendi topraklarında özgür bir şekilde yaşamasını sağlayacak iradeyi sergilemelerine saygı duyulması.

Dayanışma ve itiraz olmadan, savaşa, şiddete ve katliama tepki göstermeden bu film akıp gitmeye devam eder.

Oysa bugün her bir insanın yüksek sesle “SAVAŞA HAYIR” deme, yangının yayılma olasılığını asla unutmadan taraf olma, tavır alma günü.

Hem savaşa, hem emperyalizme hem de her türlü faşist şiddet örgütüne hayır deme, barış için direnme günü..
Başka yolu yok !”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****