Cinayette yeni iddialar: Olay yerinde 4 kişi vardı, Çatlı tetiği yanındaki gence çektirdi!

St. Barnabas baskının olduğu dönem Mağusa Adli Şube Amiri olan Tema Irkad, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada emekli olduktan sonra, Adalı’nın cinayetine katılan dört kişiden birinin 2017 yılında kendisine olayı anlattığını söyledi.

St. Barnabas baskının olduğu dönem Mağusa Adli Şube Amiri olan Tema Irkad, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada emekli olduktan sonra Adalı’nın cinayetine katılan dört kişiden birinin 2017 yılında kendisine olayı anlattığını söyledi. Anlatılana göre olay gecesi cinayet yerinde dört kişi vardı. Abdullah Çatlı belindeki uzi silahı çıkararak Türkiye’den yanında getirdiği genç birine verdi ve tetiği bu kişiye çektirtti. Yanlarında olan üçüncü kişi ise Hüseyin Demirci idi, dördüncü kişi ise yıllar sonra Irkad’a itirafta bulunan Kıbrıslı bir gençti. Bu kişi aynı zamanda evi yakılan, aracı yakılan Irkad’a bunu yapanları da bildiğini söyledi.

IRKAD O GÜNÜ ŞÖYLE ANLATTI:
“Benden daha genç biri yanıma geldi, “Tema abi ben seni tanırım” dedi. İsmini bilmediğim ilk defa gördüğüm biriydi. Bugüne kadar yazdığın yazıların hepsi gerçekti, gerçek olduğu için sen bunları korkuttun, bu bilgileri nereden temin ettin diye araştırdılar, araştırdılar bulamadılar. Dolayısıyla da senin için de ölüm kararı aldılar, evini de onun için yaktılar. Kim yaktı onu da bilirim dedi. Kısa kısa konuşuyordu. Çatlı’nın beraberinde genç bir oğlanla geldiğini, kendi uzi tabancasıyla cinayeti işlettirdiğini aynı gece o çocuğu Türkiye’ye gönderdiklerini söyledi. Galiba Çatlı birkaç gün daha adada kaldı. Bir süre sonra da Susurluk kazası oldu.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi