AKP, DSP’yi saflarına kattı

DSP, AKP listelerinden milletvekili adayı gösterme koşuluyla Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.

Türkiye’de milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslimine iki gün kala Cumhur İttifakı, DSP ile genişlerken, Millet İttifakı bloğunda, 4 siyasi parti CHP listelerinden seçime girme kararı aldı.

DSP, AKP listelerinden milletvekili adayı gösterme koşuluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.
Millet İttifakı cephesinde ise DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, CHP listelerinden seçime girecek.

Cumhur İttifakı’nda genişleme trafiği yaşandı. AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığındaki heyet dün sabah saatlerinde DSP Genel Merkezi’ne giderek, Genel Başkan Önder Aksakal ile görüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Yıldırım, DSP ile “birlikte yol yürüyebileceklerini düşündüklerini” için seçimlerde işbirliği ve Cumhur İttifakı’na destek teklifi götürme kararı aldıklarını söyledi.

Aksakal da “DSP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikranın bozulmaması için elinden geleni yapacaktır” sözleriyle teklife olumlu baktıkları mesajını verdi.

Yaklaşık bir aydır AKP ile temasta olduğu belirtilen Aksakal, hızla partisinin yetkili organı olan Başkanlık Kurulu’nu topladı ve Cumhur İttifakı’na katılım konusunda yetki aldı.

Aksakal, AKP listelerinden aday gösterileceğini, partisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek kararı aldığını açıkladı.
Aksakal, DSP’nin önümüzdeki dönem parlamentoda olacağını ve AKP listelerinden aday göstereceklerini söyledi.

Kaynak: BBC Türkçe’deki aslından kısaltılmıştır.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi