İSYAN BÜYÜYOR
Sosyal ve ekonomik açıdan yok oluşa sürükleyen TC-KKTC protokolüne karşı halk sokağa çıkıyor. Gayrimeşru hükümete yönelik kitlesel eylemler bugün Lefkoşa’da başlıyor.
HABER MERKEZİ
İRADEYE MÜDAHALE
Son dönemde yapılan zamları, alım gücünün korunamamasını, imzalanan ekonomik protokolü ve Kıbrıslı Türklerin iradesine yapılan müdahaleleri protesto etmek için Toplumsal Varoluş Platform örgütleri bugün saat 18.30’da Dereboyu’ndan Meclis’e protesto yürüyüşü düzenleyecek.
CTP’DEN KATILIM ÇAĞRISI
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) de eyleme destek verecek. Kıbrıs Türk halkının ekonomi, üretim, alım gücü ve emekle ilgili dünya kadar yaşamsal sorunu varken, gayri meşru hükümetin temel hak ve özgürlükleri kısıtlayacak yasalar üreterek bu konuda toplumu bir asır geriye götürme çabası protesto edilecek.