Kıbrıs ve Çin arasında eğitim ve bilim alanlarında iş birliği

Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou, iki ülke arasında yüksek öğretim alanındaki iş birliğini güçlendirme ve teşvik etme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Eğitim Bakanlığını temsilen Çin’in Kıbrıs Büyükelçisi Liu Yantao, cuma günü düzenlenen özel bir tören sırasında iki ülke arasında yüksek öğretim ve bilim alanlarında bir Mutabakat Zaptı imzaladılar.

Kıbrıs ve Çin arasındaki stratejik iş birliğinin güçlendirilmesinde önemli bir kilometre taşı olan Mutabakat Zaptı 2022-2026 dönemi için geçerli olacak.

Tören sırasında yaptığı konuşmada, Mutabakat Zaptının imzalanmasını memnuniyetle karşılayan Eğitim Bakanı Prodromou, hem Eğitim Bakanlığı hem de Çin’in Kıbrıs Büyükelçiliği’nin iki ülke arasında yüksek öğretim alanındaki iş birliğini güçlendirme ve teşvik etme konusunda kararlılık gösterdiğini söyledi.

Büyükelçi Liu Yantao, Mutabakat Zaptının imzalanmasını “güncel ve çok önemli” olarak niteledi.

Kıbrıs ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin eğitim alanındaki iş birliğinin 2012 yılında Yüksek Öğretim ve Bilim alanlarında imzalanan iş birliği mutabakatıyla kurulan bir iş birliği olduğuna işaret eden Büyükelçi, “ikili iş birliği hızla gelişti ve verimli sonuçlar elde edildi” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi