Rahvancıoğlu’ndan Mare Monte açıklaması: “Mevcut belediye herhangi bir proje sunmadı”

CTP'nin LAÇ Belediye Başkan adayı Turan Rahvancıoğlu, Mare Monte'nin Vakıflar İdaresinin tasarrufuna geçtiğini ve alanın proje sunan kişi veya kurumlara kiralanabileceğini belirtti. Plajın halkın kullanımında kalmasını, otelin yeniden açılmasını ve yerel üreticilere çarşı kurulmasını kapsayan bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Bugün Kıbrıs/Yerel Seçim 2026

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkan adayı Turan Rahvancıoğlu, Mare Monte’nin geleceğine ilişkin hazırladıkları projeyi açıkladı. Bölge halkının denize girebildiği tek plaj olarak nitelendirdiği Mare Monte’nin halkın kullanımında kalmasını hedeflediklerini belirten Rahvancıoğlu, mevcut belediyenin alan için herhangi bir proje veya fizibilite çalışması sunmadığını söyledi.

Kıbrıs Objektif’te Ahmet Özsoy’un hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılan Rahvancıoğlu, bölgedeki sahil alanlarının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ÇIKARMA PLAJI’NDA YAŞANANLAR TEKRARLANMAMALI”
Çıkarma Plajı’nın daha önce belediyenin kullanımına verildiğini hatırlatan Rahvancıoğlu, belediyenin 2014 yılından bu yana alan için herhangi bir proje sunmadığını belirtti. Rahvancıoğlu’nun aktardığına göre, askerin deniz müzesi projesiyle Vakıflar İdaresine başvurmasının ardından yapılan anlaşmayla alan askere kiralandı.

Rahvancıoğlu, Mare Monte’nin de benzer bir durumla karşılaşmaması için somut projelerle harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

“MEVCUT BELEDİYE MARE MONTE İÇİN PROJE SUNMADI”
Mare Monte’nin geleceğini öğrenmek amacıyla Vakıflar İdaresiyle görüştüklerini anlatan Rahvancıoğlu, alanın Bakanlar Kurulu kararıyla Merit’in sözleşmesinden çıkarılarak Vakıflar İdaresinin tasarrufuna geçtiğini belirtti.

Vakıflar İdaresinden aldıkları bilgiye göre alanın ciddi bir proje ve fizibilite çalışması sunan kişi veya kuruma kiralanabileceğini söyleyen Rahvancıoğlu, mevcut belediye yönetiminin Mare Monte için herhangi bir proje veya fizibilite çalışması sunmadığı bilgisini de edindiklerini aktardı.

OTEL, PLAJ VE YEREL ÜRETİCİLER İÇİN ÇARŞI
Rahvancıoğlu, Mare Monte’nin halkın kullanımında kalması amacıyla bütünlüklü bir proje hazırladıklarını açıkladı. Proje kapsamında plajın korunmasının yanı sıra otelin yeniden faaliyete geçirilmesi ve yerel üreticilerle esnafın ürünlerini satabileceği bir çarşı kurulması hedeflendi.

Söz konusu düzenlemelerin bölgeyi bir çekim merkezine dönüştürebileceğini belirten Rahvancıoğlu, esnafa, taksicilere, üreticilere ve turizm sektörüne ekonomik katkı sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Rahvancıoğlu, hazırladıkları projede “Herkes kazansın, bölge kazansın” anlayışını esas aldıklarını belirtti.

DAUSEN

DAUSEN

LTB

LTB

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi