“Bu korku sana yeter Üstel!”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, sendikaların Başbakan’ın evine gitme yönünde resmi bir kararı olmadığını açıkladı: “Bizim değerlerimizde kimsenin evine gitmek yok… Ama bu ülkenin geleceğini karartan anlayışın karşısında mücadele edeceğiz.”

Bugün Kıbrıs

Sendikalar, pazartesi günü gerçekleştirilecek eylemler öncesinde Dome Otel’de toplantı yaparken, sendikalar adına açıklama Güven Bengihan’dan geldi. Bengihan, kamuoyunda yer alan “Başbakanın evine gidilecek” yönündeki iddiaları net bir dille yalanladı:

“Sendikalarımızın, başbakanın evine gidileceğine dair resmi bir açıklaması yoktur. Bunu özellikle vurgulamak isterim. Bazı haber kanallarında veya gazetelerde bu yönde yayınlar yapılmış olabilir; bunun açıklamasını da onlar yapmalıdır.”

“DOME OTEL EMEKÇİLERİN YERİDİR”
Toplantının amacının pazartesi günü yapılacak genel grevi daha güçlü ve etkili hale getirmek olduğunu belirten Bengihan, Dome Otel’in sembolik önemine dikkat çekti:

“Bugün burada, pazartesi günü yapılacak genel grevin daha kalabalık ve daha etkili olması için toplandık. Toplantımızı emekçilerin yeri olan Dome Otel’de yapıyoruz. Burası emekçilerin çalıştırdığı ve bizim için özel bir anlam taşıyan bir yerdir.”

“KİMSENİN EVİNE GİTMEYİZ”
Sendikaların eylem anlayışına vurgu yapan Bengihan, siyasi hedeflerle hiçbir kişinin evine gidilmeyeceğini özellikle vurguladı:

“Bizim değerlerimizde kimsenin evine gitmek yoktur. Sendikalar olarak, başbakanın ya da herhangi bir kişinin evinin önüne giderek, ailesini de içine çekecek şekilde bir eylem yapmayız. Bunun bilincindeyiz.”

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”
Bengihan, Başbakanlıktaki Ünal Üstel’in ülkeye gelişine de değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başbakan’ın ülkeye gelişi sessiz sedasız gerçekleşti. Hatta birçok kişinin haberi dahi olmadı. Bu durum, bir korkunun göstergesidir. Ancak korkunun ecele faydası yoktur.”

Aynı zamanda hükümete açık bir mesaj veren Bengihan, “Eğer bu ülkeye ve bu ülkenin insanına iyi şeyler yapıyorsanız korkmanıza gerek yok. Böyle bir durumda sizi alkışlarla da karşılarız” dedi.

“PAZARTESİ MECLİS ÖNÜNDE OLACAĞIZ”
Sendikaların hedefinin pazartesi günü Meclis önünde güçlü bir duruş sergilemek olduğunu belirten Bengihan, şu ifadeleri kullandı:

“Pazartesi günü Meclis önünde büyük bir kalabalıkla olacağız. Bu ülkenin geleceğini ilgilendiren yasa tasarısının geçmemesi için tüm yurtseverleri meydanlara çağırıyoruz. Bugün vereceğimiz kararlar, yarınlarımızı belirleyecek.”

“YILGINLIK YOK, DİRENİŞ VAR”
Bengihan, mücadeleden geri adım atılmayacağını vurgulayarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu ülkeyi aydınlığa taşımak için umutla ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Pazartesiyle birlikte eylemlerimiz sürecek. Yılgınlık yok, direniş var.”

“MÜCADELE HER YERDE SÜRECEK”
Açıklamasının sonunda mücadelenin her alanda süreceğini ifade eden Bengihan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ülkenin geleceği için verilen mücadele; Meclis önünde de olur, sokakta da olur, mahkemede de olur. Bu memleket için bedel ödemeye hazırız. Atalarımıza ve çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakma sorumluluğumuz var. Bu uğurda ne gerekiyorsa yapacağız.”

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi