İncirli: “İlk işimiz nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak”

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı'nda yeni dönemin ilk önceliklerinin nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacağını açıkladı. Hükümettekilerin kendilerini dokunulmaz sandıklarını belirten İncirli, “6 Aralık günü bu halk ile beraber sandıkta bu dokunulmazlıkları kaldıracağız” dedi. Eğitimde fırsat eşitliği, gençlerin istihdamı ve kamu maliyesine ilişkin hedeflerini de paylaşan İncirli, “Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey dürüst bir yönetimdir” sözleriyle değişim çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, partisinin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, 6 Aralık seçimlerinin ardından yönetimde sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını belirtti. Ülkede siyasete ve kamu yönetimine duyulan güvenin yeniden sağlanması gerektiğini ifade eden İncirli, kurulacak yeni yönetimde dürüstlük, hesap verebilirlik ve toplumsal dayanışmanın esas alınacağını söyledi.

İncirli, CTP’nin hedefini şu sözlerle anlattı:

“Halkımızın yönetime karşı kaybolan güvenini kazanmaya ve sorumluluk üstlenmeye hazırız. Biz dürüst yönetimi kurmak, güçlü hizmetleri vermek ve güvenli geleceğe hep beraber yürümek için buradayız. Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey dürüst bir yönetimdir.”

“MEMLEKETİN TÜM KESİMLERİNİN UMUDU CTP’DEDİR”

CTP’nin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir parti olduğunu belirten İncirli, hiçbir yurttaşın ayrımcılığa uğramayacağı bir yönetim anlayışı oluşturacaklarını söyledi.

“Memleketin tüm kesimlerinin umudu CTP’dedir. O yüzden biz her bir oyun sorumluluğunu da taşımaya hazırız” diyen İncirli, seçim sürecinde alınacak desteğin büyük bir sorumluluk anlamına geldiğini ifade etti.

Yeni dönemde toplumun hiçbir kesiminin dışlanmayacağını belirten İncirli, “Kuracağımız yeni dönemde insanları hiçbir şekilde ayırmayacağız” sözleriyle eşitlik mesajı verdi.

“GÜÇLÜ BİR DEĞİŞİM İRADESİ YÜKSELİYOR”
Toplumda değişim isteğinin güçlendiğini savunan İncirli, “Bir değişim arzusu var. Güçlü bir değişim iradesi yükseliyor memlekette. Biz ülkedeki değişimi de başlatacağız” dedi.

İncirli, bu değişimin yalnızca bir siyasi partinin değil, toplumun ortak mücadelesiyle gerçekleşebileceğini belirterek dayanışma ve barış çağrısında bulundu:

“Çok önemli bir çağrı yapmak istiyorum kamuoyuna. Bu çağrımız ortak bir çağrıdır. Tüm kamuoyuna dayanışma ve barış mesajı vermek, hep birlikte toplumumuzu ileriye taşıyıp daha adil bir düzen kurmak için çağrı yapıyorum. Bütün toplumumuza dayanışma ve barış çağrısı yapıyorum.”

“İLK İŞİMİZ NÜFUS SAYIMI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE OLACAK”
Yeni dönemde öncelik verecekleri çalışmaları açıklayan İncirli, nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadeleyi ilk sıraya koyduklarını belirtti. Kamu yönetiminde kişisel çıkarlar doğrultusunda ayrımcılık yapılmasına, yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

İncirli, yeni yönetim anlayışını şu sözlerle anlattı:

“Birlikte bu memleketi daha yaşanabilir bir hale getirelim. Memleketin kimliğine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan ve birbiriyle dayanışma içerisinde olan her insanımıza da yer olacak. Çünkü biz geldiğimiz zaman dürüst yönetim kuracağız. İlk işimiz de nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak.”

Hükümette bulunanların kendilerini dokunulmaz gördüklerini söyleyen İncirli, seçimlerde bu anlayışa son verileceğini savundu.

“6 Aralık günü bu halk ile beraber sandıkta bu dokunulmazlıkları kaldıracağız” diyen İncirli, kamu yönetiminde hesap verebilirliğin sağlanacağını belirtti.

GENÇLERE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VE İSTİHDAM SÖZÜ
Konuşmasında gençlerin sorunlarına da yer veren İncirli, yeni dönemde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağını ve gençlerin ilk işlerine girebilmelerini kolaylaştıracak özel çalışmalar yapılacağını açıkladı.

İncirli, “Gençlerin bu memlekette kalabilmesi için eğitimde fırsat eşitliğini biz onlara sunacağız. Gençlerimizin ilk işine girmeleri için de özel çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bütün çocuklarımızı da kapsayıcı eğitimimizin içerisinde geleceğe taşıyacağız” dedi.

Memleketin geleceğinin gençler olduğunu belirten İncirli, eğitim ve istihdam politikalarının gençlerin ülkelerinde yaşam kurabilmelerini destekleyecek şekilde hazırlanacağını ifade etti.

“BORÇ YÜKÜNÜ YÖNETEBİLİR HALE GETİRECEĞİZ”
Kamu maliyesindeki sorunlara da değinen İncirli, devletin borç yükünün yönetilebilir hale getirilmesini hedeflediklerini belirtti.

“Borç yükünü yönetebilir hale getireceğiz ve her kuruşun hesabını vereceğiz” diyen İncirli, kamu kaynaklarının kullanımında hesap verebilir bir yönetim anlayışı oluşturacaklarını söyledi.

“HERKES KAPALI KAPILAR ARDINDA ADAYLARI BELİRLERKEN BİZ HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPIYORUZ”
CTP’nin aday belirleme sürecinin de ülkeye örnek olduğunu savunan İncirli, kurultayın parti içi demokrasi ve dayanışma kültürü açısından önem taşıdığını belirtti.

“Partimiz bu seçim sürecini geleneksel dayanışma kültürümüzle yürütecek ve bütün ülkeye de örnek olacak. Herkes masa başı kapalı kapılar ardında adayları belirlerken biz herkesin gözü önünde yapıyoruz” diyen İncirli, adayların parti üyelerinin katılımıyla belirlenmesini değerlendirdi.

Önümüzdeki seçimin büyük önem taşıdığını, bu süreçte toplumun bütün kesimlerine ulaşılması gerektiğini ifade eden İncirli, milletvekili aday adaylarının her biriyle gurur duyduğunu söyledi. Seçim çalışmalarının CTP’nin geleneksel dayanışma anlayışıyla yürütüleceğini belirtti.

“HEM YEREL YÖNETİMLERDE HEM DE HÜKÜMETTE OLACAK PARTİMİZ”
CTP’nin yerel ve genel yönetimlerde sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu açıklayan İncirli, parti kadrolarının seçimler için hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

“Hem yerel yönetimlerde hem de hükümette olacak partimiz. Hazırlıklarımızı da güçlü kadrolarımızla birlikte tamamladık” diyen İncirli, belediye başkan adaylarına da güvendiğini belirtti.

CTP’li belediye başkanlarının çalışmalarından gurur duyduğunu ifade eden İncirli, “Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Bütün memleketin gurur duyacağı işleri yapacaklarına da yeni dönemde tamamen güveniyoruz” dedi.

İncirli, konuşmasını seçim sürecine ilişkin değişim mesajıyla tamamladı:

“Artık değişim başlamıştır. Artık söz bizde. Artık söz hepimizin.”

Girişi daha güçlü ve doğrudan yapTekrarlanan ifadeleri azalt ve sıkılaştır

DAUSEN

DAUSEN

LTB

LTB

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi