37 örgüt: Kıbrıs askerden ve silahlardan arındırılmalı I “Kıbrıs üs değil, barış adası olmalı!”

Emperyalist saldırıya karşı barış cephesi: Kıbrıslılar, ABD Temsilciliği önünde savaş politikalarını protesto etti

Bugün Kıbrıs

ASKER VE ÜSLER DIŞARI
Ortak açıklamayı okuyan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının bölgeyi küresel bir felakete sürüklediğini belirterek Kıbrıs’ın askerden ve üslerden arındırılması çağrısı yaptı.

DÜNYA HALKLARINA ÇAĞRI
Sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği açıklamada, adanın emperyalist müdahalelerde üs olarak kullanılmasına karşı çıkıldı ve kalıcı barış için uluslararası toplumun harekete geçmesi istendi.

KENDİ KADERİNİ TAYİN HAKKI
ABD’nin başka ülkelerde yönetim değişikliğini hedefleyen politikalarının uluslararası hukuku ve halkların kendi kaderini tayin hakkını hiçe saydığı belirtilerek, özgürlüğün ancak halkların kendi iradesi ve mücadelesiyle mümkün olacağı ifade edildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi