Şahali: “Toplumdan özür dilenmeli”

CTP Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, seçim sürecinde kullanılan ayrıştırıcı dilin toplumda derin yaralar açtığını belirterek hükümete “Toplumdan özür dileyin” çağrısı yaptı. Şahali, “Birilerini düşmanlaştırmak siyaset değildir” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 62’nci madde tahtında yapılan konuşmalarda seçim süreci, seçmenin mesajı ve bundan sonraki siyasi yol haritası tartışıldı.
CTP Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, seçim meydanlarında söylenenlerin toplum vicdanında yara açtığını belirterek, hükümete “toplumdan özür dileyin” çağrısı yaptı.

“SEÇİMDE HALK DEMOKRATİK İRADESİNİ GÖSTERDİ”
CTP adına konuşan Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, Kıbrıs Türk halkının seçimde demokratik iradesini güçlü biçimde ortaya koyduğunu belirtti.
“Gerçekçi politik yaklaşımların önemini bir kez daha gördük. İhanet ve bölünme suçlamaları artık toplum nezdinde itibar görmüyor” diyen Şahali, halkın verdiği mesajın iyi okunması gerektiğini ifade etti.

“BİRİLERİNİ DÜŞMANLAŞTIRMAK SİYASET DEĞİLDİR”
Şahali, hükümete seslenerek “Seçim meydanlarında söylenenler toplum vicdanında yaradır. Toplumdan özür dilenmelidir” dedi.
“Sizler seçimi kazanmak için Meclis’teki vekilleri hedef haline getirmeyi göze aldınız” diyen Şahali, halkın içine nifak tohumları ekildiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın “Toplumu bölmeyin” çağrısını kendilerine şiar edineceklerini vurgulayan Şahali, “Kamu kaynaklarını adil biçimde paylaşmak, halkın talimatına uygun hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Ekonomi, uluslararası ilişkiler ve coğrafya bağlamında sıkıntılı bir döneme girileceğini belirten Şahali, “Bu süreçte birlik içinde hareket etmek zorundayız” dedi.

ATUN: “ŞAHALİ’NİN KONUŞMASI NEYE HİZMET EDİYOR ANLAMADIM”
CTP sıralarından gelen tepkilerin ardından 62’nci madde tahtında söz alan UBP Grup Başkan Vekili Sunat Atun, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın devir teslim töreninde yaptığı “Bu seçimin kaybedeni yoktur, kazanan Kıbrıs Türk halkıdır” açıklamasını hatırlatarak, Şahali’nin konuşmasını eleştirdi.

“Erhürman birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ancak Şahali’nin konuşmasının neye hizmet ettiğini anlamadım, tam tersi bir konuşma beklerdim” diyen Atun, “Bu uzlaşı ortamını germemek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

DERYA: “SEÇİM SÜRECİNDE HEDEF GÖSTERİLDİM”
CTP Milletvekili Doğuş Derya, yerinden söz alarak “Ben seçim sürecinde doğrudan hedef gösterildim” dedi.
Atun ise “Kimsenin kimseyi tehdit etmeye hakkı yoktur” yanıtını verdi.

Daha sonra ek sunuş yapılarak, Danışma Kurulu’nun bugünkü birleşime ilişkin kararı okundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım Projesi Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı (Y.T.No:312/4/2025) ve Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesinin Tasarıya İlişkin Raporu, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:302/4/2025) ve İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesinin Tasarıya İlişkin Raporu, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (Y.T.No:290/4/2025) ve İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesinin Tasarıya İlişkin Raporu’nun bugünkü toplantı gündeminden çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi.

SAYIŞTAY KOMİTESİ RAPORLARI SUNULDU
Genel Kurul’un devamında Sayıştay Komitesi Başkanı Teberrüken Uluçay, Taşınmaz Malların Yönetimi Verimlilik, Etkinlik ve Tutumluluk (VET) hakkındaki denetim raporunu sundu.
Komite, taşınmaz malların bir bütün olarak ele alınması, veri tabanı oluşturulması ve güncel kayıtların tutulması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca, Posta Dairesi Müdürlüğü’nün 2019 ve 2020 mali yıllarına ilişkin Sayıştay denetim raporu da oy birliğiyle Genel Kurul’a sunuldu.

Genel Kurul’un bugünkü gündeminde yer alan Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım Projesi Protokolü Onay Yasası, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı ise oy birliğiyle gündemden çıkarıldı.

Bir sonraki birleşimin yarın saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

TAK

WWL

WWL

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "2" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }