Özyiğit hükümete sordu: Kara para kararnamesinden kimler yararlandı?

TDP Başkanı Cemal Özyiğit, kaldırılan ‘Nakdi Varlıklara İlişkin Mali Düzenleme Hakkında Yasa Gücünde Kararname' ile ilgili hükümete bu kararnameden kimlerin yararlandığını sordu.

HABER MERKEZİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümete, dün Bakanlar Kurulu toplantısında kaldırılan ‘Nakdi Varlıklara İlişkin Mali Düzenleme Hakkında Yasa Gücünde Kararname’den kimlerin yararlandığını sordu.

Özyiğit yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de “Bugüne değin yapılan işlemlere halel gelmeksizin, geleceğe yönelik olarak yürürlükten kaldırılacağı düzenlenmiştir” ibaresinin yer aldığının altını çizerek, “Peki şimdi soru şu: Kararnameden kimler yararlandı?” dedi.

Hükümeti kamuoyunu aydınlatmaya çağıran TDP Başkanı Özyiğit, açıklama yapılmadığı takdirde kararname ile ilgili oluşan endişelerin ve soru işaretlerinin haklılığının ortaya çıkacağını söyledi.

TDP Başkanı Cemal Özyiğit’in açıklaması şöyle:

““Kara Para’ Kararnamesinden Kimler Yararlandı?”
3 Ağustos’ta yürürlüğe giren ve TDP olarak Anayasa Mahkemesine taşıdığımız ‘Nakdi Varlıklara İlişkin Mali Düzenleme Hakkında Yasa Gücünde Kararname’ dün yürürlükten kaldırıldı.
Resmi gazetede yayınlanan kararda “Bugüne değin yapılan işlemlere halel gelmeksizin, geleceğe yönelik olarak yürürlükten kaldırılacağı düzenlenmiştir” ibaresi bulunmakta.
Peki şimdi soru şu?
Kararnameden kimler yararlandı?
Hükümet yetkilileri bu konuda kamuoyuna açıklama yapmalıdır.
Açıklık ve şeffaflık bunu gerektirmektedir.
Bu yapılmadığı takdirde kararnamenin yürürlüğe konmasıyla oluşan endişelerin ve soru işaretlerinin haklılığı ortaya çıkacaktır.”

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****