Üreticilerden çağrı: Zeytinciliği de tehlikeye sokmayın!

İskele’de zeytin üreticileri, hasat öncesi bir araya gelerek fiyat artışları, denetimsizlik ve kaçakçılığın zeytinciliğe darbe vurabileceği uyarısında bulundu: “Zeytinciliği de tehlikeye sokmayın!”

Bugün Kıbrıs

İskele’de zeytin üreticileri, hasat öncesi bir araya gelerek fiyat artışları, denetimsizlik ve kaçakçılığın zeytinciliğe darbe vurabileceği uyarısında bulundu: “Zeytinciliği de tehlikeye sokmayın!”

İskele İlçesi zeytin üreticileri, hasat öncesinde Büyükkonuk Zeytin Koop Tesisleri’nde bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı. Toplantıya EZKOOP ve Zeytin Koop çağrısı ile katılan üreticiler, fiyat artışları, denetimsizlik ve kaçakçılığın sektöre darbe vurabileceğini dile getirdi.

Toplantının açılışını yapan Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi Başkanı Mustafa Haset, “Kooperatif sayesinde zeytincilikte büyük adımlar atıldığını, ancak tedbir alınmaması halinde sıkıntıların kaçınılmaz olduğunu” söyledi.

“DENETİMSİZLİK KAÇAKÇILIĞI TEŞVİK EDİYOR”
EZKOOP Başkanı Hürrem Tulga ise kooperatif ve üreticilerin dayanışmasıyla zeytinciliğin önünün açıldığını belirterek üreticilere teşekkür etti. Tulga, “Geçen yıl zeytin ve özellikle zeytinyağında artan fiyatlar ve borçlanma faizlerinden dolayı bu yıl mutlaka önlem alınması gerekiyor. Kuzey ve Güney arasındaki fiyat farkları ve bazı çevrelere göz yumulması nedeniyle denetimsiz, sağlığa aykırı zeytinyağları tüketime sunuluyor. Denetimsizlikten dolayı kaçakçılığa yol veriliyor, bu durum zeytinciliğe darbe vurur” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİ DESTEKLERİ ARTIRILMALI”
Söz alan üreticiler, Zeytin ve Zeytin Ürünleri Yasası ile birlikte kalite ve standartların sağlandığını, ancak fiyatların düşmesi için üretici desteklerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Üreticiler ayrıca, “Geçen yıl tüm sıkıntılara rağmen zeytin ve ürünleri kooperatif aracılığıyla değerlendirildi, ancak fiyatlardan dolayı ihracatın durması ve kaçakçılığın artması bu yıl için büyük tehdit oluşturuyor” görüşünü dile getirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }