“Esnafın eylemini sonuna kadar destekliyorum”

CTP milletvekili, Ticaret Odası eski Başkanı Fikri Toros, "Özel sektör çalışanına elle tutulur tek desteğin sonlandırılması kabul edilemez" diyerek, Esnaf ve Zanaatkarların dün akşam duyurduğu kamuya olan tüm ödemeleri durdurma eylemlerini sonuna kadar desteklediğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

CTP milletvekili, Ticaret Odası eski Başkanı Fikri Toros, özel sektör çalışanına verilen sigorta prim desteğininin hükümet tarafından sonlandırma kararına tepki gösterdi. Toros, Esnaf ve Zanaatkarların dün akşam duyurduğu başta sigorta primleri olmak üzere kamuya olan tüm ödemeleri durdurma eylemlerini sonuna kadar desteklediğini açıkladı.

Fikri Toros’un paylaşımı şu şekilde:

“Pandemi süresi boyunca ekonomide yaşanan daralma nedeniyle Kıbrıs’ın kuzeyindeki işletmeler yüzde 75’lere varan gelir kaybına uğradı. Yapılan bir araştırmaya göre işletmelerin yüzde 70’i çalışanlarını işten çıkarmak veya ödeneksiz izne göndermek zorunda kaldı. Ayrıca kepenk indiren işletmelerin yüzde 15 oranına ulaştıkları tespit edildi. Tüm bu olumsuzluklar işsizlik oranını iki kat artırdı.

Somut önerilerimize kulak tıkayan hükümet, işletmelere hibe niteliğinde yardım fonu sağlamak yerine, yüzde 75’e varan gelir kayıplarına rağmen yükümlülüklerini EK BORÇLANMAYLA karşılamaya yönlendirdi.

Tek elle tutulur nitelikte olan özel sektör çalışanlarının SİGORTA PRİM DESTEĞİ de şimdi sonlandırılmaya çalışılıyor. İşletmeler yüzde 54’ü sigorta primlerini ödeyemez durumdayken, devlet desteğinin kaldırılması asla kabul edilemez. Bu destek sayesinde çalışanlar sigorta yatırımlarını devam ettirebildi ve sosyal haklarını koruyabildi. Bu desteğinin devam etmesi zaruridir.

Bu çerçevede, Esnaf ve Zanaatkarların başta sigorta primleri olmak üzere kamuya olan tüm ödemeleri durdurma eylemlerini sonuna kadar destekliyorum!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****