Kıbrıs’ın dini liderleri Müftülük görevinden ayrılan Talip Atalay’a teşekkür ettiler

Kıbrıs’ın dini liderleri, Kıbrıs Müftülüğü görev süresi dolan Profesör Doktor Talip Atalay’a teşekkür ettiler ve yeni yaşamında başarılar dilediler.

İsveç Büyükelçiliği gözetimine oluşturulan Kıbrıs Barış Süreci Dini Yolu Ofisi’nden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Atalay’ın Kıbrıs tarihinde, adadaki tüm dini liderle diyalog kuran ilk Müftü olduğunu, on yıl boyunca, Kıbrıs Yunan Ortodoks Kilisesi’nin başı olan Başpiskopos II. Chrysostomos ile birlikte adada inanç toplumları arasında güven köprüleri inşa edilmesinde dini özgürlüğü ileriye götürmede bıkıp usanmadan çalıştığını belirttiler.

Açıklamada, Atalay’ın Başpiskopos II. Chrysostomos ile birlikte Kıbrıs’ın Ermeni, Maronit ve Latin Katolik Dini liderlerini, anlayış, dayanışma, insan hakları ve barış temelinin merkez olduğu dönüşüm yoluna katılmaya çağırdıkları kaydedildi.

Basın açıklamasında, 2011’den bu yana dini liderlerin birleşen ses ve tanıklıklarının duyulduğu ve çeşitli uluslararası kurumlar tarafından tanındığı ve takdir edildiği vurgulandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****