Meclis’i “lebalep”* dolduracaklar!

CTP ve TDP’den boşalan Meclis sandalyelerini doldurmak için milletvekillerinin koltuklarını dışarı çıkararak salonu yeniden düzenlediler. Boş kalan koltuklara AKP’nin önde gelenlerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda Türkiyeli yetkili oturacak.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın katılacağı 20 Temmuz Meclis özel oturumu için çalışmalar sürüyor. Meclis içinde ve dışında kalabalık görüntü isteyen AKP’li yetkililerin direktiflerini yerine getirmek için Cumhuriyet Meclisi Başkanlığında hummalı bir çalışma sürüyor.

GENEL KURUL ALANINI KÜÇÜLTTÜLER
CTP ve TDP’nin Erdoğan’ı boykot kararının ardından boş koltuklara konuşacak olan Erdoğan’ın ekibi Meclis’in dolu görünmesi için KKTC Meclis Başkanlığına talimat verdi. Genel Kurul olarak kullanılan alan küçültülerek geri kalan alan misafirlerle doldurulacak. Meclis salonunu kalabalık göstermek için izleyici bölümü ile muhalefetten boşalan sıraların birleştirildiği gelen bilgiler arasında.
Protesto için muhalefetin boşalttığı koltuklara ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve üst düzey AKP’liler oturacak.

MECLİSİN BOŞ OLDUĞU GÖRÜNSÜN İSTENMİYOR
Bilindiği gibi AKP’li ve MHP’li kalabalık bir heyetle gelecek olan Erdoğan’ın konuşması sırasında önemli açıklamalar yapılacağı belirtiliyor. Dünyaya önemli mesajlar vereceği kaydedilen ve Kıbrıslı Türklere ‘müjde’ verilecek olan oturumda medya mensupları tarafından kayda alınan görüntülerde Meclis’in boş görünmesi istenmiyor. Dünya kamuoyunun gözünü boyama ve Türkiye iç siyasetine oynama hamlesi olarak görülen hazırlıklar KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı tarafından ciddiyetle yürütülüyor.

* Lebalep: Erdoğan’ın kullanmasıyla öğrendiğimiz ‘ağzına kadar, hınca hınç” anlamına gelen Farsça kelime. Erdoğan bu kelimeyi AKP’nin Rize Kongresinde, “İşte salgının olduğu dönemde bir kongre yapıyoruz, salon lebalep dolu.”
cümlesi içinde kullanmıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****