Mağusa gençliğinden polis engeline tepki: “İfade özgürlüğü anayasal haktır”

Mağusa Gençlik Birliği Derneği, DAÜ’de eylem yapan öğrencilere yönelik polis müdahalesini kınadı ve Eğitim Bakanlığı’na disiplin tüzüğünü geri çekme çağrısı yaptı.

Mağusa Gençlik Birliği Derneği, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Türkiye’deki gelişmelere dair kampüs içinde barışçıl bir şekilde eylem yapan öğrencilere yönelik “yabancılar eylem yapamaz” gerekçesiyle polis müdahalesi yapılmasını kabul edilemez buldu.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASA GÜVENCESİ ALTINDADIR”
Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, ifade özgürlüğünün KKTC Anayasası’nın 24. maddesi ile güvence altına alındığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“DAÜ’lü bir grup öğrencinin kampüs içindeki eyleminde bu anayasal hak ihlal edilmiştir.”

“İfade özgürlüğüne yönelik bu tür engellemelerin bir daha yaşanmaması adına yetkilileri gerekli adımları atmaya davet ediyoruz” denilen açıklamada, “Mağusa Gençlik Birliği Derneği olarak, özgürlüklerin korunması ve gençlerin seslerini duyurması için her zaman yanlarında olduğumuzu bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

“YANLIŞTAN DÖNÜN, KILIK KIYAFET DAYATMASI GERİ ÇEKİLSİN”
Dernek açıklamasında ayrıca, Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan disiplin tüzüğü değişikliği kapsamında kılık kıyafetle ilgili maddenin geri çekilmesi gerektiği vurgulandı.

“Mağusa Gençlik Birliği Derneği olarak, çocukların haklarının korunması, eşit eğitim ortamlarının sağlanması ve bireysel özgürlüklerinin garanti altına alınması için bu yanlış uygulamanın durdurulmasını talep ediyoruz” denildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }