Sahte diploma davasında Barış Sel ve Serdal Gündüz 20 davadan itham edildi
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki sahte diploma soruşturmasında tutuksuz yargılanan dönemin Mağusa Polis Müdürü Mahmut Barış Sel ile okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz, Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.
Sahte diploma davasında Barış Sel ve Serdal Gündüz 20 davadan itham edildi
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki sahte diploma soruşturmasında tutuksuz yargılanan dönemin Mağusa Polis Müdürü Mahmut Barış Sel ile okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz, Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) başlatılan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan dönemin Mağusa Polis Müdürü Mahmut Barış Sel ve okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz, bugün ilk tahkikat duruşması için Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Duruşmada iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü, sanıkların aleyhine getirilen 20 farklı davayı mahkemeye sundu. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları dinlerken, savcılığın ilk tanığı Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nde görevli Polis Müfettiş Muavini Ertem Hoca ifade verdi.
POLİSİN ELİNDEKİ DELİLLER MAHKEMEYE SUNULDU
Polis Müfettiş Muavini Ertem Hoca, sürece ilişkin polisin elindeki emareleri mahkemeye sundu. Mahkemeye sunulan belgeler arasında, sanık Serdal Gündüz’e ait sekiz sayfadan oluşan e-mail dokümanları, ilgili vekaletname suretleri, iki ayrı CD içinde LOG ve kayıt işlemlerine dair dökümler, ders veren hocaların not dökümleri, sanık Mahmut Barış Sel’e ait transkript ve not çizelgesi, KSTÜ ders eşdeğerlik ve intibak esasları yönergesi, A.C’ye ait e-mail dokümanları ile transkript çıktıları ve Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nden temin edilen yazı ile beş sayfalık ek dosya yer aldı.
BİR SONRAKİ DURUŞMA 25 ŞUBAT’TA
Mahkeme, emarelerin sunulmasına devam edilmesi için bir sonraki duruşmanın 25 Şubat Salı günü yapılmasına karar verdi.
Bugünkü duruşma, Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Uğur huzurunda gerçekleşirken, savcılık adına Savcı Damla Güçlü, sanık avukatları Doğa Zeki ve Mustafa Asena ofisinden Mustafa Uluğ hazır bulundu.