Ziya Öztürkler Meclis Başkanlığı görevini devraldı: Devir teslim töreni basına kapalı yapıldı

Çift mühürlü geçersiz üç oya rağmen Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığı Resmi Gazete’de ilan edilmişti. Devir teslim töreni bugün basına kapalı şekilde gerçekleştirildi. Görevi devralan Öztürkler, "Kaos ortamının sona erdirilerek Meclis’in bir an önce çalışması en büyük sorumluluğumuz" dedi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na seçilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler, görevi Zorlu Töre’den devraldı. Devir teslim törenine görülmemiş şekilde Meclis’in basın bürosu çalışanları dışındaki basın alınmadı.

Görevi devreden Zorlu Töre, konuşmasında yeni başkan Ziya Öztürkler’e başarılar diledi. Töre, halka hizmet etmenin en önemli görev olduğunu vurgulayarak, milletvekili olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtti. “Makamlar gelip geçicidir,” diyen Töre, 15 yaşından beri Kıbrıs Türk Halkı’nın davasına olan inancını sürdüreceğini ifade etti.

Yeni Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Zorlu Töre’nin katkılarını takdir etti ve bu sürecin bir bayrak yarışı olduğunu belirtti. Öztürkler, partisinin adaylığını desteklemesi ve Meclis Başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasıyla görevi devraldığını söyledi. “Kaybedecek zamanımız yok,” diyen Öztürkler, milletvekillerinin halkın yararına yasalar çıkarmasının önemine vurgu yaptı.

Öztürkler, uzun süredir çalışmayan komitelerin yeniden etkin hale gelmesi gerektiğine dikkat çekerek sağduyu çağrısında bulundu. “Kaos ortamının sona erdirilerek Meclis’in bir an önce çalışması en büyük sorumluluğumuz,” dedi.

Meclis Başkanlığı adaylığı sürecinde kendisine destek veren UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel ile UBP, DP ve YDP milletvekillerine teşekkür eden Öztürkler, “Yeni dönemde el ele, ülkemizin güzel yarınları için çalışmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu. Toplumun ihtiyaçlarına yönelik yasaların çıkarılmasıyla Meclis’in daha iyi çalışacağı bir döneme girmek istediklerini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****