Esendağlı: “Avukatları şikayet edeceğiz”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, "Şampiyon Melekler" davasında sanık avukatlarının ailelere ve heyete yönelik saldırgan tutumları nedeniyle şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Adıyaman’da “Şampiyon Melekler” davasında yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Esendağlı, savunma hakkının önemine vurgu yaparken, “Savunma hakkını kullandıkları için sanık avukatlarına tepki gösterilmemesi adına bir meslektaşları ve bir Baro Başkanı olarak çaba harcadım” dedi.

Ancak Esendağlı, duruşmada iki kıdemli avukatın ailelere ve heyete yönelik tutumlarının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Bugün müdafii avukatlar ekibine öncülük eden iki kıdemli avukatın ailelerimize ve heyetimize yönelik kışkırtıcı, hakaretamiz ve saldırgan tavırları, savunma hakkının kullanılması ve avukat etiği ile bağdaşmayan, kabul edilmesi mümkün olmayan davranışlardı” ifadelerini kullandı.

AVUKATLAR HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ

Esendağlı, söz konusu avukatlar hakkında şikayetçi olacaklarını açıklayarak, “Kıbrıs Türk Barolar Birliği olarak, ilgili avukatlar hakkında mensubu bulundukları Barolar nezdinde şikayetçi olacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

Davanın hassasiyetini vurgulayan Esendağlı, bu tür davranışların mücadele azimlerini artırdığını belirtti. “Bu tip davranışlar, ailelerimizle birlikte mücadele azmimizi sadece artırmaktadır. Ara vermeden çalışmalarımıza devam edip 3 Aralık’taki kritik duruşma için tekrar Adıyaman’da hazır olacağız” diye konuştu. Esendağlı, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****