Hizbullah, Yahya Sinvar’ın öldürülmesinin ardından savaşın yeni bir safhasına geçildiğini duyurdu

Hizbullah, İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürmesinin ardından "direniş ruhunun güçleneceğini" açıkladı.

Hizbullah, İsrail’in Sinvar’ı öldürmesinin ardından İsrail ile çatışmanın yeni ve tırmanan bir aşamaya doğru ilerlediği konusunda uyardı.

7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırının beyni olarak görülen Sinvar, çarşamba günü Gazze’de İsrail askerleri tarafından düzenlenen bir operasyonda öldürüldü.

BM ve Batılı liderler, Sinvar’ın ölümünün İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu’ya Gazze’ye karşı savaşını sona erdirme fırsatı sunduğunu söyledi. Ancak İsrail lideri, Hamas tarafından 7 Ekim 2023’te kaçırılan rehineler iade edilene kadar saldırının devam edeceğini ifade etti.

YENİ VE TIRMANAN BİR AŞAMAYA GEÇİŞ
Hizbullah, İsrail ile çatışmada “yeni ve tırmanan bir aşamaya geçiş” duyurusunda bulunarak yanıt verdi.

Hizbullah’ın operasyon merkezinden cuma günü erken saatlerde yapılan açıklamada, Hizbullah militanlarının ilk kez yeni tip hassas güdümlü füzeler ve patlayıcı insansız hava araçları kullandığı belirtildi.

Hizbullah bu hafta başında Tel Aviv’in banliyölerine doğru “Kader 2” adlı yeni bir füze türü ateşlediğini söyleyerek bu hafta İsrail’e ait “Hermes 450” tipi iki İHA’yı düşürdüğünü de ifade etti.

Hizbullah, askerlerinin Güney Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde İsrail birlikleriyle savaşmak için önceden hazırlanmış planlara göre çalıştığını söyledi.

“DİRENİŞ SÜRECEK”
Bu ayın başında Lübnan’da bir kara harekâtı başlatan İsrail, Tahran’ın İsrail’e fırlattığı ve bazıları Demir Kubbe’yi de aşan yaklaşık 200 füzenin ardından İran’a karşı da bir misilleme planlıyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığına göre, İsrail hava saldırıları ve kara taarruzu geçen ekim ayından bu yana Lübnan’da en az 2 bin 377 kişinin ölümüne neden oldu. Çatışmalar ise Lübnan’da 400 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 1,2 milyon insanı yerinden etti.

İran’ın BM misyonu tarafından yapılan açıklamada, “Müslümanlar savaş alanında, savaş kıyafetleri içinde, saklandığı yerde değil, açık alanda düşmanla yüz yüze duran şehit Sinvar’a baktıklarında direniş ruhu güçlenecektir. O, Filistin’in kurtuluşu için onun yolunu sürdürecek gençler ve çocuklar için bir model olacaktır. İşgal ve saldırganlık var oldukça direniş de sürecektir, zira şehit hayatta ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir” denildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****