Deprem uzmanları: “Endişeye gerek yok, bugün yaşanan Malatya depremi artçı sarsıntı”

Prof. Dr. Naci Görür de Malatya’da meydana gelen depremin, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya’da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin, geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin artçısı olduğunu söyledi.

Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklamada, “Bu deprem 2023 yılında yaşanan iki büyük depremin artçısıdır. 2023’teki boşalma yaklaşkı 4 kırıkta olmuştu. Dolayısıyla yaklaşık 8 büyüklüğündeki boşalmanın artçıları azdı. Beklediğimiz artçılar yaklaşık 7’ye kadar varabilecekti. Bunlardan biri bugün gecikmeli olarak Malatya’da oldu. 2027 yılına kadar bu bölgede 7’ye varan artçı depremleri görürsek şaşırtıcı olmaz. Bu patlayan ve harekete geçen 4 ana kırıkboyunca artçı depremlerin sürmesi ne yazık ki beklenmelidir. B udepremden sonra 5 civarı büyüklükte Malatya bölgesinde yeni depremler görülebilir.” dedi.

NACİ GÖRÜR: ENDİŞE YOK!
Prof. Dr. Naci Görür de Malatya’da meydana gelen depremin, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğu değerlendirmesinde bulundu. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****