KTOEÖS: Eğitim Bakanlığı rüşvet ve yolsuzluk bakanlığı olmuştur

KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı’nı eğitim sistemini çökertmekle suçlayarak, kadro eksikliği ve ders açığı gibi sorunların çözülmediğini, usulsüz atamalar ve rüşvetlerle eğitimde adalet ve insani değerlerin yok sayıldığını belirtti. Sendika, bu anlayışın geleceği ve eğitimi yok oluşa sürüklediğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), hükümetin eğitimde yaptığı uygulamaları sert bir dille eleştirerek, UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin eğitim sistemini yolsuzluk ve usulsüzlükle çökerttiğini belirtti. KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel imzalı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kadro eksikliği ve ders açığı gibi sorunları çözmek yerine geçici öğretmen görevlendirmeleri ve usulsüz atamalarla belirli çevreleri memnun etmeye çalıştığını ifade etti.

Açıklamada, UBP-DP-YDP koalisyonunun usulsüzlük ve yolsuzluk hükümetine dönüştüğü, kurultay vaatleri ve rüşvetlerin devam ettiği belirtildi. KTOEÖS, en üzücü durumun, adalet ve insani değerler kazandırması gereken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük üçgeninin merkezinde yer alması olduğunu vurguladı.

“OKULLARDA 1400 DERS BOŞ GEÇİYOR, ÖĞRENCİLER ÇARESİZ BIRAKILIYOR”
Okulların eksik kadrolarla açıldığını ve Genel Orta Öğretim ile Meslek Liselerinde her gün yaklaşık 1400 dersin boş geçtiğini kaydeden KTOEÖS, buna rağmen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun geçici öğretmenler görevlendirerek, Türkiye’den öğretmen getirerek ve ideolojik torpillerle istihdam yaparak eğitim sistemini çökerttiğini ifade etti. Açıklamada, okullarda özel eğitim gereksinimli öğrenciler için yeterli destek sağlanmadığı ve artan akran zorbalıkları ile güvenlik problemlerine çözüm bulunamadığı vurgulandı.

KTOEÖS, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerinin istihdamının azaltılmasının da öğrencilerin çaresiz bırakılmasına neden olduğunu dile getirerek, bu durumun eğitimdeki eşitsizlikleri derinleştirdiğini belirtti. “Bugün öğretmenler işsiz, okullar ve öğrenciler çaresiz bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“TMK’LARDA PUAN DÜŞÜRÜLEREK ÖĞRENCİ SAYISI ARTTIRILDI”
KTOEÖS, Eğitim Bakanlığı’nın kalabalık olan sınıf mevcudunu daha da artıracak bir karar alarak, Türk Maarif Koleji’ne (TMK) kurultay sonrası puan düşürme yoluyla hiçbir kriter koymadan öğrenci alımını artırdığını ifade etti. Bu durumun, daha önce diğer okullara kayıt yaptıran öğrencilerin sınıflardan alınmasına ve eğitim planlamasının altüst olmasına yol açtığı belirtildi. Açıklamada, bu adımın, küçük yaştaki çocuklara kural, puan ve adaletin hiçbir öneminin olmadığını öğrettiği ifade edildi.

“BÖYLE BİR EĞİTİM BAKANI ÜLKENİN AHLAKİ ÇÖKÜŞÜNE NEDEN OLUYOR”
Eğitim Bakanı’nın, “Eğer adamınız varsa, eğer kurultayda istediğimi yaptıysanız” mesajı verdiğini belirten KTOEÖS, bu tavrın ülkenin ahlaki çöküşüne neden olan temel unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Bu durumun aynı zamanda hukuk nezdinde bir suç teşkil ettiğine dikkat çekilerek, bu eylemlerin karşılıksız kalmaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yolsuzluk, usulsüzlük ve hukuksuzluk bakanlığına dönüştürüldüğü ifade edilerek, bu anlayışın geleceği, eğitimi ve toplumu yok oluşa sürüklediği belirtildi. KTOEÖS, polis, savcılar ve halkın bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğini ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

“BU ANLAYIŞ DEF EDİLMEDİĞİ SÜRECE GELECEĞİMİZ KURTARILAMAZ”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve usulsüzlük anlayışının ülkeden tamamen temizlenmediği sürece toplumun geleceğinin kurtarılamayacağı ifade edilen açıklamada, Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sistemine yönelik yanlış uygulamalarına son vermesi ve toplumun geleceğinin tehlikeye atılmaması gerektiği vurgulandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****