Özersay: “Sahte diploma soruşturmalarının bazıları tamamlandı, dosyalar artık başsavcılıkta”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP’li milletvekilinin sahte diploma soruşturmasının siyasi müdahaleyle geciktirildiğini söyleyerek, sürecin adil şekilde ilerlemesi için kamuoyunun baskısının önemli olduğunu vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, aralarında eski özel kalem müdürü, gazeteci, bakanlık müdürü, mukayyit, polis müdürü, koruma polisi ve askerlerin de bulunduğu sahte diploma soruşturmalarına dair bazı dosyaların polis tarafından tamamlanarak Başsavcılığa gönderildiğini açıkladı. Özersay, bu sahtekarlıkların mahkemelerin vereceği kararlarla sonuçlanacağını ve suçu olanların cezasını çekeceğini belirtti.

Özersay, geçmişte sahte diplomalarla ilgili polise yaptıkları şikayet başvurularını hatırlatarak, bu dosyaların halı altına süpürülmemesi ve tozlu raflarda kalmaması için sürekli takip ettiklerini vurguladı. “Kamuoyunu bu konuda yıldırmak ve bizi vazgeçirmek isteyenler olsa da süreç ilerliyor. İlerleme durduğu ya da yavaşladığı anda biz bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kamuoyunun baskısı ve takibi bu süreçte çok önemli,” dedi.

“UBP MİLLETVEKİLİNE AİT SORUŞTURMA GECİKTİRİLİYOR”
Özersay, sahte diploma aldığı iddia edilen bir UBP milletvekiliyle ilgili polis soruşturmasının tamamlandığını, ancak dosyanın Başsavcılığa gönderilmesinin geciktirildiğini belirtti. Özersay, “Polis görevini yapıyor, ancak UBP kurultayı sonrasına bırakılmak üzere siyasi bir müdahale olduğu izlenimini ediniyoruz,” dedi.

“HERKES GÖREVİNİ YAPARSA DOKUNULMAZLIK MECLİSE GELECEK”
Özersay, sahte diploma aldığı iddia edilen ve bunu kamuoyuna yaptığı açıklamalarda dolaylı olarak kabul eden UBP’li milletvekilinin farklı bir yasal süreçle karşı karşıya olduğunu belirtti. Özersay, “Bu dosya, bizim tam yedi ay önce yaptığımız şikayet dilekçesi üzerine başlatılan bir polis soruşturmasının sonucudur. Diğer dosyalardan farklı bir süreç izlenecek. Polis, dosyayı Başsavcılığa gönderdiğinde, milletvekili doğrudan mahkeme önüne çıkarılmayacak. Başsavcılık, önce Cumhuriyet Meclisi’ne bir yazı göndererek dokunulmazlığın kaldırılmasını talep edecek. Meclis Başkanlığı, bu talep üzerine bir komite kuracak. Komitenin incelemesi sonucunda yapılan oylamayla dokunulmazlık kaldırılabilir. Dokunulmazlık kaldırıldığında, ilgili milletvekilinin milletvekilliği düşmeyecek ancak polis soruşturması ilerletilecek ve ifadesi alınacak. Ardından mahkemeye çıkarılacak ve yargılanacaktır,” ifadelerini kullandı.

Özersay, tüm bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesi ve adaletin sağlanması için kamuoyunun baskısının ve takibinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****