TATAR YİNE GÜLDÜRDÜ

Yüksek Mahkeme Başkanı, Başsavcı, Barolar Birliği Başkanı yaşananların adını koymak yerine soyut konuşmalar yaptı, yapısal sorunlar ortaya konulmadı: Adli Yıl açılış töreninde sık sık uyurken objektiflere yakalanan Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın konuşmaları salondaki hukuk camiası tarafından gülerek karşılandı. Ne dediği yine anlaşılamadı...

Bugün Kıbrıs

“KKTC BİR HUKUK DEVLETİDİR”
Konuşmalar sırasında uyuyakalan Tatar, konuşma sırası geldiğinde Kıbrıs Türk halkı için 1571’den beri avukatların, yargıçların en üst düzeyde “milli davanın” gelişmesi için çalıştığını belirtti. KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu savunan Tatar, “anavatan Türkiye” ve “kardeş Azerbaycan”ın desteğine dikkat çekti.

“RUMLAR İŞGAL ETTİ”
1960 kuruluş anlaşmalarını öven Tatar, Kıbrıslı Türklerin özden gelen hakları olduğunu, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Dr. Fazıl Küçük’ün imzasıyla kurulduğunu, Rumların cumhuriyeti haksız yere işgal ettiklerini belirtti. Yeni vizyonlarının müzakere masası kurulacaksa “eşit egemenliğin” teyidiyle olabileceğini savundu.

“DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Kuzeydeki Rum mallarının gaspı ile ilgili güneydeki tutuklamalara değinen Tatar, Taşınmaz Mal Komisyonu konusuna çok değer verdiğini belirterek danışmanların konu ile ilgili yazdığı notu okudu. Son olarak Tatar, protokolde bir sıra arkasında oturan Yüksek Mahkeme eski Başkanı Narin Ferdi Şefik’i görmeyerek anmaya çalıştı, salondakiler kahkaha attı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****