Melekler Eğitim Kampüsü yarışma protokolü imzalandı

Melekler Eğitim Kampüsü Ulusal Mimari Yarışma Protokolü, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve diğer yetkililerin katılımıyla imzalandı. Proje, Şampiyon Melekler’in isimlerini yaşatmayı ve bir eğitim kampüsü kurmayı hedefliyor.

Melekler Eğitim Kampüsü Ulusal Mimari Yarışma Protokolü bugün imzalandı.

Protokole, Başbakanlıktaki Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Seran Aysal ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya imza koydu.

Toplantıya; İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve bazı yetkililer de katıldı.

Protokol imza töreninde ilk olarak konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, 19 aydır çok büyük mücadeleler içerisinde olduklarını, Şampiyon Meleklere verdikleri sözü tutmak için adalet arayışlarının sürdüğünü ayrıca isimlerini yaşatmak için de bir eğitim kampüsü yapma kararlılığını taşıdıklarını belirtti ve bu protokolle bunun ilk adımının atıldığını söyledi ve “Her şey Şampiyon Meleklerimiz için” dedi.

Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da, atılan adımın çok anlamlı olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin ilk günden bu yana sürmesinin yaşanan felaketteki tek teselli olduğunu vurguladı ve bu birlik beraberliğin devam etmesi dileğinde bulundu.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Seran Aysal da, çok büyük bir sorumluluğa imza koymaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Şampiyon Meleklerin geride bıraktıkları anılarla topluma birlik ve beraberliğin önemini hatırlattıklarını dile getirdi ve ilerleyen süreçte de hedefe birlik beraberlik içinde ulaşılacağını ifade etti.

Üstel protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir günde bir araya gelindiğini dikkat çekerek, 6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında yaşanılan acılar karşısında Şampiyon Melekler’e bir söz verdiklerini hatırlattı ve “Onların unutulmayacağını” yineledi.

Üstel, bu çerçevede Şampiyon Melekler’in isimlerinin yaşatılması amacıyla bir eğitim kampüsünün hayata geçirileceğini, birlik ve beraberlik içerisinde, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak çeşitli kesimlerle birlikte gereğinin yapılacağını söyleyerek, bu dayanışma örneğinin toplum tarafından geçmişten günümüze kadar geldiğinin altını çizdi.

Üstel hukuk sürecinin devam ettiğini ve ‘Bu süreçte de el birliğiyle, gönül birliğiyle gözümüz kulağımız orada oldu, olacak da’ diyerek, Türkiye’nin adaletine güvendiklerini, adalet tecelli edilene kadar da gözlemleyerek yol alacaklarını belirtti.

Ünal Üstel, zaman zaman Türkiye hükümet yetkilileriyle de adalet süreci hakkında istişarelerde bulunduklarını, kendilerinin de süreci yakından takip ettiklerini kaydetti ve Şampiyon Melekler’in önce Anıt daha sonra yapılacak eğitim kompleksiyle isimlerinin sonsuza dek yaşatılacağını vurguladı.

Protokol imza töreninde daha sonra ilgili taraflarca protokole imza kondu ve hatıra fotoğrafı çekildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****