KSTU soruşturmasında 130 suçlama: Sanıklar ilk tahkikat duruşmasına çıkarıldı

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında yargılanan Serdal Gündüz ve Amir Shakerifard, Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde ilk tahkikat duruşması için 130 davadan itham edildi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi amacıyla 17 Eylül'e ertelendi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılanma sürecinin yanı sıra bugün de okulun uluslararası ofis sorumlusu Amir Shakerifard ile birlikte ilk tahkikat (PI) duruşması için mahkemeye çıkarıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada, her iki sanık, toplam 130 davadan itham edildi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 17 Eylül Salı gününe ertelenmesine emir verdi.

SAVCI, DAVALARI TEK TEK OKUDU
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, sanık avukatları Doğa Zeki ile Talat Tanca ve Asiye Yetkiner hazır bulundu.

Yaklaşık bir saat süren duruşmada iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü, sanıkların aleyhine getirilen davaları tek tek okudu.

Savcı Güçlü, bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmeye başlanacağını belirterek, duruşmanın başka bir tarihe ertelenmesini talep etti.

Sanık avukatları bu talebe itiraz etmedi.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur, duruşmanın 17 Eylül Salı gününe ertelenmesine emir verdi.

SANIKLAR ALEYHİNE HANGİ SUÇLAMALAR BULUNUYOR?
Sanıklar aleyhinde “Sahtekarlıkla Para Temini”, “Dolandırıcılık”, “Sahte Belge Düzenleme ve Tedavüle Sürme”, “Hesaplarda Hile ve Sahtekarlık Yapma”, “Suç Geliri Aklama”, “Sahte Banka Ödeme Emrini Tahrik”, “Müstahdem Tarafından Sirkat” suçlamaları bulunuyor.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Öte yandan, KSTU soruşturması kapsamında yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G’nin, asistanı B.Ö., ile olan başka davasından dolayı, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma süreci devam ediyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****