İsrail, okula saldırdı; 6’sı Birleşmiş Milletler çalışanı 18 kişi hayatını kaybetti

BM Filistinli mülteciler ajansı, İsrail’in Gazze’nin merkezinde BM tarafından yönetilen okullardan birine düzenlediği hava saldırısında 6 çalışanının öldüğünü açıkladı.

Gazze Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Bassal, yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin barınak olarak kullandığı Nuseirat mülteci kampındaki el-Cavni okuluna yapılan saldırıda toplamda 18 kişinin öldüğünü söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres X’te yaptığı paylaşımda, saldırının “uluslararası insancıl hukukun dramatik bir şekilde ihlal edilmesi” anlamına geldiğini söyledi.

İsrail ordusu ise, okuldan saldırı planlayan “teröristlere yönelik hassas bir saldırı” gerçekleştirdiğini ve sivillere zarar gelmemesi için önlemler aldığını söyledi. Hamas, okulları ve diğer sivil alanları askeri amaçlarla kullandığını reddediyor.

BM ajansından yapılan açıklamada, okulun son 11 ay içinde 5’inci kez saldırıya uğradığını söyledi. Okulda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere yerinden edilen 12 bine yakın Gazzeli barınıyor.

İsrail’in BM Büyükelçisi Danny Danon, Guterres’in saldırıyı eleştirmesine tepki gösterdi ve “BM’nin teröristlere karşı haklı savaşında İsrail’i kınamaya devam etmesinin vicdansızlık olduğunu” söyledi.

İsrail’in Gazze’ye 11 aydır süren saldırılarında 41 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****