VERGİSİZ MİLYONLAR İÇİN MALİYE HAREKETE GEÇTİ Mİ?

Yasak olmasına rağmen ajanslar aracılığıyla ülkeye getirilen işçiler üzerinden milyonlarca Euro kazanan şahıslar mali müfettişler tarafından incelemeye alındı mı? İlgili Bakana ulaşılamadı.

Bugün Kıbrıs

BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI
Birçok ajans üzerinden yıllardır ülkeye işçi getiriliyor. Kamuoyuna duyurduğumuz bu iki şahsın dışında aynı işi yapan şahıslarla ilgili araştırmalarımız sürerken Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın ortaya çıkan bilgiler ışığında harekete geçip geçmediği bilinmiyor.

BİRKAÇ AYDA 5 MİLYON EURO
176 işçi skandalında işçilerin ifadesine göre adaya gelebilmek için kişi başı 8 bin Euro ödendi. Yaklaşık 1,5 milyon Euro birilerinin cebine girdi. Kısa süre önce de 440 işçi getirilmişti, bu da 3,5 milyon Euro ediyor. Yani sadece birkaç ayda yaklaşık 5 milyon Euro kazanç sağlandı.

VERGİ YÜZSÜZLERİ
Gazetemizin araştırmaları sonucu Salise Akmandor’un Yenikent İnvestment Ltd. adlı şirketinin üç yıl önce kurulduğu ve hiç vergi ödemediği ortaya çıktı. Sekiz yıl önce kurulan ‘Reyhana Saleh’e ait danışmanlık şirketi ise 2020’de zararda gösterilirken, 2018’de 1.216 TL (yazı ile bin iki yüz on altı lira) vergi ödedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****