Şener Elcil: “Çözüm için ortak heyetle güney ile diyalog başlatılmalı”

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, çözüm arayışının yönünün değiştirilmesi ve Kıbrıs Türk toplumunun müzakere sürecinde daha etkin bir rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, Kıbrıs sorununun çözüm sürecine yönelik yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının tutumunu ve Ersin Tatar’ın politikalarını eleştirdi. Elcil, Kıbrıs Türk toplumundaki çözüm isteyen kesimlerin Ersin Tatar’ı eleştirirken Türkiye’ye yönelik sessizliğini sorguladı.

“TOPLUMU TEMSİL ETMEYEN TATAR’DAN MASAYA GİTMESİNİ İSTEMEK ÇELİŞKİDİR”
Elcil, Türkiye’nin son cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahalesi sonucu Ersin Tatar’ın Kıbrıs Türk toplumu liderliğine getirildiğini belirterek, bu durumu eleştiren kesimlerin Tatar’ın toplumu temsil etmediği yönündeki söylemlerine dikkat çekti. Ancak, aynı kesimlerin Tatar’dan müzakere masasına oturmasını istemesinin çelişkili olduğunu vurgulayan Elcil, “Bir yandan Ersin Tatar’ın toplumu temsil etmediğini söyleyip, diğer yandan da masaya gitmesini talep etmek tutarsız bir yaklaşımdır” dedi.

“ELEŞTİRİLECEK MAKAM TÜRKİYE’DEKİ İKTİDARDIR”
Tatar’ın politikalarının Türkiye tarafından belirlenen bir stratejinin sonucu olduğunu söyleyen Elcil, “Ersin Tatar’ın siyaseti, ona Türkiye tarafından ezberletilen bir stratejidir. Eleştirilecek bir makam varsa o da Türkiye’deki iktidardır” vurgusu yaptı.

“ORTAK BİR HEYETLE DİYALOG BAŞLATILMALI”
Elcil, çözüm isteyen kesimlere seslenerek, Türkiye’den talimat alan Tatar yerine, çözüm arayışının ortak bir heyetle Kıbrıs Rum makamları ile başlatılması gerektiğini söyledi, açıklamasına şu sözlerle devam etti:
“Yapılması gereken, çözüm isteyen tüm çevrelerin ortak bir heyetle Güney’deki Kıbrıs Rum makamları ile çözümle ilgili diyaloğu başlatmaları olmalıdır. Bu, hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs Rum tarafının çözümle ilgili samimiyetini ortaya çıkaracaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****