TİKA’dan, Talibancı medya merkezine ekipman desteği!

Kıbrıs'ın kuzeyinde de faaliyet gösteren Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan Kültür ve Bilgi Müdürlüğü Basın ve Yayın Birimi’ne teknik ekipman desteği sağladı.

TİKA, yaptığı basın duyurusunda, Afganistan’da yayımlanan İttifak-ı İslam Gazetesi’nin 104. yaş günü nedeniyle Afganistan’ın Herat kentinde düzenlenen kutlama programına katılarak Herat İl Kültür ve Bilgi Müdürlüğü Basın ve Yayın Birimi’ne teknik ekipman desteği sağladığını açıkladı.

T24’ün haberine göre ekipmanların teslim törenine Afganistan Kültür ve Bilgi Bakanı Yardımcısı Muhammed Yunus Raşid, Herat Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, Herat İl Kültür ve Bilgi Müdürü Ahmedullah Muttaki, Herat Kültür ve Bilgi Müdür Yardımcısı Ferid Ahmed Eyubi, Bahter Haber Ajansı Sorumlusu Hesin Neimi ve basın mensupları katıldı.

“AFGANİSTAN’DA MEDYA SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ ÖNCELİKLER ARASINDA”
Açılış töreninde konuşan Herat Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, Afganistan’da medya sektörünün gelişimini güçlendirmenin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, basın ve yayın sektörünün haber erişimi dışında kültür ve eğitim sahalarında da önemli işlevlere sahip olduğunu vurguladı. Deniz, Kültür ve Bilgi Bakanlığı’nın ilgili televizyon birimi, milli haber ajansı olan Bahter kurumu ve 104 yıldır faaliyet gösteren İttifak-ı İslam Gazetesi’ne daha etkin çalışabilmeleri amacıyla ekipman ve teknik destek sağladıklarını ifade etti.

“TALİBAN MEDYAYI İKTİDARINI SAĞLAMLAŞTIRMA ARACI OLARAK GÖRÜYOR”
Afgan Kadınların Siyasi Katılım Ağı, geçtiğimiz mayıs ayında Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla İslamabad ve Kabil’de kapalı mekanlarda medyanın, gazetecilerin ve ifade özgürlüğünün içinde bulunduğu kötü durumu protesto etmişti. Afgan Kadınlar, Afganistan Kültür ve Bilgi Müdürlüğü Basın ve Yayın Birimi’ni, Taliban yönetimi tarafından kullanıldığını belirterek de eleştirmişti.

Daha önce NTV’de yer alan habere göre Afgan kadınlar, Taliban’ın iktidarını sağlamlaştırma ve bilgiyi kontrol etme çabalarına dikkat çekerek, Afganistan medyasında ifade özgürlüğü ve medya sansürü gibi sorunların ciddi seviyelere ulaştığını belirtmişti. Ayrıca kadınlar Afgan medyasının Tabilan’ın bir sansür kılıcı altında olduğunu vurgulamıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****