Taçoy, UBP üye listesinde tespit edilen usulsüzlüklere itiraz etti

UBP milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, partisinin 21 Eylül’de gerçekleşecek olan kurultayında oy kullanacak üyelerle ilgili usulsüzlük iddialarının araştırılması için dilekçe verdi.

Bugün Kıbrıs

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, partisinin Eylül ayında yapılacak olağan kurultayında oy kullanacak üyelere yönelik usulsüzlük iddialarının araştırılmasını talep etti.

Taçoy, kurultayda oy kullanacak üye listesinde tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin itiraz dilekçesini partinin Köşklüçiftlik’teki Genel Merkezi’ne sundu. Basına yaptığı açıklamada, “Niyetim, partimizin haklarını korumaktır. Üye listesinin tüzük kurallarına uyması şarttır,” dedi.

Hasan Taçoy, Partinin 22 Temmuz tarihinde başlayan İlçe, Köy ve Mahalle kongrelerinde parti tüzüğüne aykırı uygulamalar olduğunu tespit ettiklerini ve bunun UBP’ye zarar verdiğini kaydeden Taçoy, UBP’lilerin haklarını korumak, demokrasiye olan inanç ve güvenin tescili için itirazda bulunduğunu söyledi.

Taçoy, 22 Temmuz’dan bu yana yapılan ilçe kongreleri sonrası birçok dava açıldığını ve ara emirleri alındığını kaydederek, UBP tüzüğünün 6’ncı maddesinin 7’nci fıkrası gereği 180 gün öncesi esas alınarak üyeliği onaylananların oy kullanabileceğini belirtti.

22 Temmuz tarihi baz alınarak delege tespiti yapılabileceğini ifade eden Hasan Taçoy, “YSK’dan bu listeleri aldık. İdari amirimize teslim ettik. Bu listeler çerçevesinde kurultayın yapılmasını talep ettik. Amacımız UBP üyesinin hakkını korumaktır” dedi.

Hasan Taçoy, bir an önce partinin yetkili organlarının toplanıp karar üretmesini talep ettiklerini, seçime giderken üye listesinin sarih ve tüzük kurallarına uygun olması gerektiğini de söyledi.

Taçoy, YSK’dan alınan listeye göre gerek kongrelerde gerekse kurultayda 23 Ocak 2024 öncesi üye olanların oy kullanabileceğini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****