Trump, Netanyahu’yla buluşacak

"Perşembe günü Florida'nın Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago'da Bibi Netanyahu'yu ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyorum," diyen Trump, Netanyahu'ya lakabıyla hitap etti

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla perşembe günü bir araya geleceğini bildirdi.

Trump, görüşmeye ilişkin Social Truth hesabından bir mesaj paylaştı. Netanyahu’yu Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago malikanesinde ağırlayacağını belirtti.

Trump, “Benim ilk başkanlık dönemimde bölgede barış ve istikrar vardı. Abraham Anlaşmaları bile imzalanmıştı. Yine olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Ukrayna dahil diğer devlet başkanlarına da söylediği gibi kendisinin “güç yoluyla barış” gündeminin savaş ve çatışmaları sonlandıracağını savundu.

Milyonlarca insanın öldüğünü kaydeden Trump, “Kamala Harris hiçbir şekilde bunu durduramaz.” ifadesini kullandı.

Trump yaptığı bir başka paylaşımda, Netanyahu’nun talebi üzerine görüşmenin 26 Temmuz Cuma gününe alındığını belirtti.

Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında 15 Eylül 2020’de imzalanan, Arap-İsrail normalleşmesine ilişkin ikili anlaşmalara göndermede bulunarak, “Geçtiğimiz haftalarda (Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir) Zelenskiy ve diğer dünya liderleri ile yaptığım görüşmelerde de söylediğim gibi, güç yoluyla barış gündemim, bu korkunç, ölümcül savaşların ve şiddetli çatışmaların sona ermesi gerektiğini dünyaya gösterecek. Milyonlarca kişi ölüyor ve Kamala Harris’in bunu hiçbir şekilde durdurma gücü yok” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****