Türkiye basınından Erdoğan’a tepki: “Halk zam beklerken o gemi müjdesi verdi!”

Ekonomik sorunlarla boğuşan Türkiye kamuoyundan, Erdoğan ve AKP'nin geniş şekilde katıldığı Kıbrıs'taki gösteriler uğruna harcanan paraya tepki geldi.

Bugün Kıbrıs

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Harekatının 50’nci yıldönümü programına katılmak üzere geldiği Kıbrıs’ın kuzeyinden dönüşte gazetecilere açıklamalarda bulundu. BirGün gazetesinin “Halk zam beklerken o gemi müjdesi verdi!” başlığıyla verdiği haberde Erdoğan’ın, “İsrail’deki katliama ortak olmak ne Rumlara ne Yunanistan’a fayda sağlar. Ayrıca gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını Kuzey’de yaparız. Bizim de denizimiz var. Mesela yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye’de olacak” sözleri eleştirildi. Kamuoyu, ekonomik sorunlar sürerken, işçi ve memur enflasyon karşısında ezilirken ve maaşlara zam beklerken devletin yaptığı harcamalara tepki gösterdi.

“İŞÇİ EYLEMDE BAŞKAN KIBRIS’TA”
Öte yandan ANKA’nın haberine göre AKP’li Aydın Pehlivan yönetimindeki Menemen Belediyesi’nde işten çıkarılan 400 işçinin hak arayışları sürerken Başkan Pehlivan’ın bazı belediye meclis üyeleri ve bürokratlarla birlikte Kıbrıs’a gezi düzenlemesi de tepkilere neden oldu. Belediye-iş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, “Menemen işçisinin hakkı olan bu paraların Kıbrıs’ta harcanması doğru değildir. Biz bundan sonra da bunlarla ilgi mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****